Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόταση - πρόκληση για τη μεταφορά των ΑμΕΑ στα σχολεία

Πρόταση με την οποία ζητά οι οικογένειες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία να αναλάβουν το κόστος και την ευθύνη τη μεταφοράς τους στα ειδικά σχολεία, κατέθεσε εκ νέου στον υπουργό Παιδείας ο νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Σγουρός, με ευθύνη του οποίου θυμίζουμε ότι δεν εκτελούνται 27 δρομολόγια μαθητών σε ειδικά σχολεία της Νομαρχίας, ζητά να χρηματοδοτείται απευθείας κάθε οικογένεια με το ποσό που χρειάζεται για τη μεταφορά των μαθητών στα Μουσικά, στα Διαπολιτισμικά και στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Μάλιστα, η κάθε οικογένεια θα πρέπει να επιλέγει η ίδια το μεταφορικό μέσο, τις ώρες και το δρομολόγιο που την εξυπηρετεί καλύτερα.

«Λαϊκίζει και προκαλεί», ήταν η αντίδραση του μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, Χ. Χουρδάκη, ο οποίος σημείωσε ότι πρόθεση του νομάρχη είναι να απαλλαγεί το κράτος από την ευθύνη της μεταφοράς και να τη φορτώσει στην οικογένεια. Ο ίδιος έθεσε τα εύλογα ερωτήματα, ποιος θα συνοδεύει, για παράδειγμα, ένα παιδί με αυτισμό; Ποιος εγγυάται ότι η οικογένεια θα βρίσκει ταξί για το παιδί της και ότι το κόστος αυτό θα καλυφθεί ή ακόμα κι αν καλυφθεί δε θα ανέβει στην πορεία;

Είναι προφανές ότι η «λύση» του νομάρχη εξυπηρετεί και την κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της μεταφοράς των μαθητών. Αλλωστε, η στάση που κράτησε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, πριν από περίπου 15 μέρες, οπότε και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) έθεσε το ζήτημα της έλλειψης δρομολογίων και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στα ειδικά σχολεία, καταδεικνύει το υποκριτικό του ενδιαφέρον. Τότε, θυμίζουμε, ο Γ. Σγουρός επιτέθηκε στους εκπροσώπους των φορέων ΑμΕΑ και διέκοψε τη συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ