Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - «MICROSOFT»
Κάλπικη ευαισθησία για 150 μετανάστες

Ολο και πιο αποφασιστικά προωθείται η κάλπικη κοινωνική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων (σ.σ. η λεγόμενη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), μέσω και της συνεργασίας τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, χτες η «Microsoft Ελλάς» και το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσαν τη λειτουργία του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες», με τη συμμετοχή του φορέα πιστοποίησης «ECDL Ελλάς», ενώ τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το «Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής» (ΕΔΕΠ).

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το 2010 και κατά τη διάρκειά του θα παρέχονται εκπαιδευτικά σεμινάρια και πιστοποίηση με το πρότυπο ECDL στη χρήση Η/Υ σε 150 μετανάστες. Οπως τονίστηκε, το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησαν και μακροχρόνια άνεργοι στην Ηγουμενίτσα. Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά τέτοιων πρωτοβουλιών: Αποσπασματικότητα, αντί για καθολική, σταθερή, δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών, καθαρά για να διαφημιστεί το όνομα της εταιρείας. Κύριος στόχος των κοινωνικά «ευαίσθητων» επιχειρήσεων είναι το κέρδος και η ταξική ειρήνευση. Να συνδεθεί το όνομα και η παρουσία μιας πολυεθνικής με κοινωνικές δομές του δήμου ή του κράτους και να έρθει σαν ώριμο φρούτο η είσοδος των μονοπωλίων στην κοινωνική πρόνοια, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό κλπ.

Οπως, άλλωστε, ανέφερε ο Β. Νικολαΐδης, πρόεδρος της «ECDL Ελλάς», η εταιρεία στα πλαίσια της ΕΚΕ έχει «υιοθετήσει» τυφλούς, απεξαρτημένους από τα ναρκωτικά, άπορους στη Θεσσαλονίκη, κακοποιημένες γυναίκες στην Αθήνα και μακροχρόνια ανέργους στην Ηγουμενίτσα.

Δε χρειάζεται φυσικά να διευκρινιστεί παραπέρα, ότι το παραπάνω πρόγραμμα δεν καλύπτει καμιά ανάγκη των μεταναστών, παρά μόνο τις ανάγκες των πολυεθνικών που το διεξάγουν. Οι ανάγκες των μεταναστών είναι συγκεκριμένες και παραμένουν «με το νόμο» ανικανοποίητες επειδή έτσι συμφέρει τα μονοπώλια τύπου «Microsoft» και ECDL...

Μίλησαν ακόμα η Αλ. Εβερτ, αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, ο διευθυντής Marketing της «Microsoft Ελλάς», Ευ. Χρυσαφίδης, ο Ν. Φαλδαμής, πρόεδρος ΕΔΕΠ και ο Teo Lappa, μετανάστης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ