Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικός αποπροσανατολισμός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ με τη Μονή Βατοπεδίου και τις παραιτήσεις των εισαγγελέων. Μόνο που στην ουσία της παραμένει μια υπόθεση που αφορά τη δημόσια περιουσία.

Οχι πως δεν μπορεί να μάθει κανείς ενδιαφέροντα πράγματα από μια κοινοβουλευτική έρευνα, όμως ας μην ξεχνάμε τις ...πλειοψηφίες που έχει αυτό το Κοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφούν κι έχουν δώσει αμφότεροι δείγματα για το πώς διαχειρίζονται τη γη που ανήκει στο Δημόσιο...

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει. Από την τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς» που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ή από τις ακτές που παραχώρησε σε ιδιώτες η ΝΔ;

Μήπως από τις δασικές εκτάσεις, που εδώ και δεκαετίες γίνονται βίλες, μεγαλοξενοδοχεία και «εναλλακτικός τουρισμός», προκειμένου μεγαλοσχήμονες να κερδοσκοπούν;

Βιβλία ολόκληρα μπορούν να γραφτούν για το θέμα, όμως στην πραγματικότητα κανείς από όσους κόπτονται δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Δε θέλουν να μάθουμε.

Ενα ακόμη σκανδαλολογικό πολιτικό δρώμενο θέλουν να μας πασάρουν. Με ηγούμενους, μυστικές συμφωνίες, διαπλοκές και μπόλικα άλλα μυστήρια.

Οι «μπλε» να δηλώνουν πως έχουν μηδενική ανοχή στη διαφθορά και οι «πράσινοι» πως έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα για όσα γίνονται.

Αυτά, την ώρα που τα μοναστήρια του Αγίου Ορους συνεχίζουν να ιδρύουν ΑΕ και να διαχειρίζονται γη σε συνεργασίες με επιχειρηματίες και, γενικώς, η αγορά και πώληση του εδάφους της χώρας είναι ...στα πάνω της.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί την επιχειρηματική δραστηριότητα (ιερή ή ανίερη), ουδείς θέλει να τη βάλει στο κέντρο της εικόνας. Μια τέτοια συζήτηση θα την αποφύγουν όσο μπορούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ