Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με οργάνωση και αγώνα διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν

Περιοδεία σε ελαιοχώρια της Φθιώτιδας

«Ξεφύγετε από το δε γίνεται τίποτα, έχετε τη δύναμη με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσετε αυτά που σας ανήκουν και σας κλέβουν, με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα σας, που κλέβουν τον κόπο σας».

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες το απόγευμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας με μικρομεσαίους αγρότες, ελαιοπαραγωγούς, στη διάρκεια περιοδείας του με κλιμάκιο της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε Στυλίδα, Αχινό, Ράχες και Πελασγία Φθιώτιδας, περιοχές όπου η κύρια καλλιέργεια είναι η ελιά.

Η αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών έχει ξεχειλίσει, καθώς αναγκάζονται να πουλάνε τη σοδειά τους - επιτραπέζιες ελιές - κοψοχρονιά στους εμπόρους, αλλά και στην ΕΓΣ που ουσιαστικά παίζει το ρόλο του μεσάζοντα. Είναι χαρακτηριστικό για την άσχημη κατάσταση ότι η Ενωση, αφού πήρε ένα μικρό μέρος της παραγωγής με τιμές από 50 έως 70 λεπτά μικρότερες από πέρσι σταμάτησε να συγκεντρώνει ελιές. Ετσι, οι παραγωγοί εκβιάζονται ακόμα περισσότερο από τους εμπόρους, για να πουλήσουν τις ελιές με τιμές που πέφτουν ακόμα και στα 35 λεπτά το κιλό. Τιμές που, σε συνδυασμό με τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, τους οδηγούν σε ξεκλήρισμα.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και την απελπισία των μικρομεσαίων αγροτών, ο Γ. Μαρίνος τούς κάλεσε να μη σκύβουν το κεφάλι, καμιά απογοήτευση και μοιρολατρία. «Αυτή την ώρα που εκβιάζεστε και σας αναγκάζουν να πουλάτε σε απαράδεκτες και εξευτελιστικές τιμές, που σας κλέβουν τον κόπο, την ώρα αυτή εμείς το ΚΚΕ σάς καλούμε χωρίς κανένα δισταγμό, μαζί με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, την ΠΑΣΥ, με τους συλλόγους σας και τις συντονιστικές επιτροπές αγώνα να αντιδράσετε, να αγωνιστείτε και να διεκδικήσετε το μόχθο σας. Μαζί με το ΚΚΕ, που είναι δίπλα σας και στηρίζει τα συμφέροντά σας και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών τα αιτήματα της λαϊκής οικογένειας.

Αλλά δεν πρέπει να μένετε, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, στα άμεσα αιτήματα για τις τιμές. Να βγάζετε συμπεράσματα πού σας έχει οδηγήσει η κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ, η πολιτική που εφαρμόζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να τους τιμωρήσετε με τους αγώνες σας και την ψήφο σας αύριο. Ενισχύστε το ΚΚΕ που σταθερά παλεύει μαζί σας, αλλά και για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων 90 χρόνια τώρα. Ετσι θα ενισχύσετε τους δικούς σας αγώνες.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε χαρακτηριστικά: Αυτές τις μέρες με την καπιταλιστική κρίση πέφτουν οι μάσκες. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας αποκαλύπτονται, αποκαλύπτονται οι αντιλαϊκές πολιτικές τους. Λένε για τους μικρομεσαίους αγρότες, για τους εργάτες ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα σας, σας ξεκληρίζουν. Δεν έχουν λεφτά λένε, για μεροκάματα, για δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία και πετσοκόβουν τα εργατικά δικαιώματα. Τώρα, δίνουν σωρό τα δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Εγκαταλείψτε αυτά τα κόμματα που τα παίρνουν από τους μικρομεσαίους αγρότες και τον εργάτη με τους φόρους κ.λπ. και τα δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Τιμωρήστε τους, ενισχύστε το ΚΚΕ για να στηρίξετε τα δικά σας συμφέροντα. Αυτός είναι ο δρόμος, οργάνωση και αγώνας με το ΚΚΕ, κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ