Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Οι επαναστάτες κρίνονται από τη δράση και το πρόγραμμά τους

Απάντηση στον πρόεδρο Τσάβες που επιτέθηκε «αδικαιολόγητα» και «φτηνά» στους κομμουνιστές, έδωσε το ΠΓ της ΚΕ

Απάντηση με τον πιο επίσημο τρόπο έδωσε το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που χαρακτήρισε το κόμμα αυτό και το «Πατρίδα για Ολους» «αντεπαναστάτες και προδότες», που «θα συμβάλει ο ίδιος για να εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή».

Το ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη βδομάδα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές της 23ης Νοέμβρη, ως «αδικαιολόγητες και φτηνές» ενώ προσθέτει, ότι «αυτές οι απόψεις προκαλούν ενδιαφέρον σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, μιας και είμαστε κομμάτι του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος».

Εξηγώντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε: «Είναι αδικαιολόγητες αυτές οι επιθέσεις γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πρακτική πολιτική που ασκεί το ΚΚ, που όχι μόνο είναι μέρος της διαδικασίας αλλαγών, από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε η υποψηφιότητα Τσάβες για την προεδρία το 1998, αλλά από το 1931, που αποτελεί κομμάτι των επαναστατικών δυνάμεων στην αμερικανική ήπειρο και στη Βενεζουέλα και δεν μπορούμε να ανεχτούμε να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Είναι και φτηνοί γιατί η πολιτική θέση, η ιδεολογική, η κοινωνική δράση, η ατομική και συλλογική συμπεριφορά των μελών του ΚΚ Βενεζουέλας ήταν πάντα ξεκάθαρη και με σταθερότητα στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επανάσταση».

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς υπογράμμισε και άλλη μια πλευρά: «Αντεπαναστάτης σημαίνει αυτός που προσπαθεί να βάλει φρένο στη διαδικασία αλλαγών και να βάλει εμπόδιο στην πορεία της Ιστορίας» και τόνισε: «Η χρήση αυτών των όρων με τέτοιο ανεύθυνο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις και επιτρέπει στους πραγματικούς αντεπαναστάτες, προδότες, να κυριαρχούν και να δρουν ενάντια στις πραγματικές επαναστατικές δυνάμεις. Είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να οδηγήσει και σε επιθέσεις ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΚΚ Βενεζουέλας, παρόλο που ο πρόεδρος Τσάβες δεν το είπε με αυτό τον τρόπο, αλλά μπορεί να παρεξηγηθεί από αντικομμουνιστικές δυνάμεις».

Στη συνέχεια ο κομμουνιστής ηγέτης με έμφαση υπογράμμισε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας, έχει και σχέδιο και πρόγραμμα και τακτική. «Θέλουμε να διαλύσουμε την καπιταλιστική κυριαρχία, την αστική τάξη, για να σπάσουμε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και σε αυτό το σχέδιο ο πρόεδρος Τσάβες έχει βασικό και καθορισμένο ρόλο για την πολιτική διαδικασία στη Βενεζουέλα».

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπαίνει το ζήτημα ότι όποιος δεν είναι με το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι ενάντια στην επανάσταση και τόνισε: «Πεισμένοι ότι πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να ηττηθούν η ολιγαρχία και οι αντεπαναστατικές δυνάμεις, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο πάνω από τις διαφορές σε ζητήματα εκλογικά να δυναμώσει η ενότητα. Δεν είναι αντιφατικό και αυτό το είχε πει ο ίδιος ο πρόεδρος Τσάβες στις 7 Ιούλη φέτος, να διατηρήσουμε μια αντιιμπεριαλιστική στρατηγική συμμαχία για τον σοσιαλισμό, και την ίδια στιγμή να προχωρήσουμε σε μια ενότητα όχι πλήρη, στις εκλογικές διαδικασίες που ζει η Βενεζουέλα σήμερα, πράγμα που είναι ζήτημα τακτικής».

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας στηρίζει σε 16 περιφέρειες τους υποψηφίους του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά κατεβάζει δικούς του υποψηφίους ή στηρίζει άλλους συμμάχους σε άλλες έξι, όπου το Ενιαίο ΣΚ δε δέχτηκε κοινούς υποψηφίους, ή κατεβάζει υποψηφίους που υπάρχουν σημαντικές ενστάσεις για τη δράση τους και την πολιτική τους στάση, που κάθε άλλο από επαναστατικά χαρακτηριστικά έχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ