Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Το αίμα ρέει άφθονο...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εξακολουθούν με αμείωτη ένταση οι αμερικανικές επιθέσεις από το κατεχόμενο Αφγανιστάν, στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, παρά τις δήθεν απειλές του Ισλαμαμπάντ, ότι «δε δέχεται δράση ξένων δυνάμεων που δεν ενημερώνουν τις τοπικές αρχές στο έδαφός του» και τις επισημάνσεις ότι τέτοιου είδους χτυπήματα υπονομεύουν τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» του πακιστανικού στρατού εναντίον των ισλαμιστών μαχητών. Χθες πύραυλος των ΗΠΑ έπληξε σπίτι Αράβων στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν.

Παράλληλα, σε επίθεση αυτοκτονίας, στη Μινγκόρα της κοιλάδας Σουάτ, καμικάζι οδήγησε ένα μίνιμπας σε αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό, τρεις παραστρατιωτικούς και τραυματίζοντας ακόμα 26 ανθρώπους.

Νέα τραγωδία προκάλεσαν τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, χθες, σκοτώνοντας 18 αμάχους, εκ των οποίων οι 15 παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 15 ετών, σε αεροπορικές επιδρομές, στην επαρχία Χελμάντ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα εννιά νεκροί είναι παγιδευμένοι σε κατεστραμμένα κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ