Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Αντιπολεμική διαμαρτυρία

NEA ΥΟΡΚΗ.--

Με το γνωστό «ευγενή και παντελώς δημοκρατικό τρόπο» αντιμετώπισαν οι αρχές ασφαλείας στο Χέμπστεντ της Νέας Υόρκης τους διαδηλωτές που ...τόλμησαν να πραγματοποιήσουν αντιπολεμικές διαμαρτυρίες εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Χόφστρα όσο και τις πύλες του, με αφορμή την τελευταία πριν τις προεδρικές εκλογές τηλεμαχία των δύο υποψηφίων, του Ρεπουμπλικανού Τζον ΜακΚέιν και του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν έφιππος αστυνομικός τους πάτησε και 15 περίπου συνελήφθησαν για «αντίσταση κατά της αρχής». Επίσης, οι αρχές ασφαλείας δεν επέτρεψαν σε βετεράνους των πολέμων που είναι κατά του πολέμου να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο και να λάβουν μέρος την τηλεμαχία. Αυτά περί μαθημάτων δημοκρατίας...

Οσο για την τηλεμαχία, στην οποία επικράτησαν ένταση και σκληροί χαρακτηρισμοί, νικητής φέρεται να είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, που προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις μέχρι και 14%. Στο επίκεντρο βρέθηκε η οικονομική κρίση και ο «Τζο ο υδραυλικός» που παραπονέθηκε στον ΜακΚέιν ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει μια δική του επιχείρηση εξαιτίας της πρόθεσης του Ομπάμα να φορολογήσει τους πλούσιους Αμερικανούς.

Σε άλλα ευτράπελα και παραλειπόμενα των αμερικανικών εκλογών, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Ιρλανδίας, η «Paddy Power», θεωρεί τη νίκη Ομπάμα στις εκλογές «τελειωμένη υπόθεση» και γι' αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα ξεκινήσει να καταβάλλει τα κέρδη στους παίκτες που στοιχημάτισαν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ