Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ
Η πείνα θερίζει ένα στα δύο παιδιά...

ΚΑΜΠΕΡΑ.--Η πείνα θερίζει ένα στα δύο παιδιά απ' το νησιωτικό κρατίδιο του Ανατολικού Τιμόρ, ενώ νηστικοί κοιμούνται πάνω απ' το 70% των Ανατολικοτιμορέζων, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν επαρκή τρόφιμα, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αρωγής «Οξφαμ» στην Αυστραλία, Αντριου Χιούιτ, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι το 59% των παιδιών έως πέντε ετών στο Α. Τιμόρ υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, αφού από την αρχή του χρόνου υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές του ρυζιού και άλλων βασικών ειδών διατροφής. Ο Χιούιτ είπε ότι το Ανατολικό Τιμόρ αντιμετωπίζει μία κρίση τροφίμων που εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της Ασίας, του Ειρηνικού και της Αφρικής καθώς οι τιμές των τροφίμων έχουν ανέβει περισσότερο από όσο αντέχουν να πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι...

«Σε κάθε κρίση είναι οι πιο φτωχοί που πλήττονται πιο σκληρά» είπε ο Χιούιτ, θυμίζοντας ότι τα τελευταία έξι - επτά χρόνια ανεξαρτησίας του κρατιδίου απ' την Ινδονησία, τίποτε δεν έχει γίνει για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας που πλήττει το 60% του πληθυσμού και της φτώχειας που πλήττει και τη συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 1.115.000 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ