Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΓΣΕΕ υπέρ ... τραπεζών!

«Γι' αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ, πράγματι, για το γεγονός ότι μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους υπόλοιπους φορείς των εργοδοτών, καταφέρατε να έρθετε σε μια κοινώς αποδεκτή και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αξιοπρεπή για τους εργαζόμενους Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι μια επιτυχία των κοινωνικών εταίρων (...)».

Λόγια του Γιώργου Παπανδρέου (26/5/2004) από την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ηταν τότε που το ΠΑΣΟΚ επικροτούσε την «αύξηση» στο ημερομίσθιο του εργάτη κατά 0,77 ευρώ. Με υπογραφή του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τότε προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου...

*

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία των κοινωνικών εταίρων...»!

Λόγια της κυρίας Βάσως Παπανδρέου (4/4/2006), της υπεύθυνης του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία το ΠΑΣΟΚ επικροτούσε την επόμενη «αύξηση» στο κατώτερο ημερομίσθιο του εργάτη κατά 0,77 ευρώ, με υπογραφή ΓΣΕΕ (πάλι Πολυζωγόπουλος)...

*

«Μπορώ να σας ανακοινώσω ότι επήλθε συμφωνία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις εργοδοτικές οργανώσεις (...) το αποτέλεσμά τους κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό. Δίνονται αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ενσωματώνεται ένα μέρος της παραγωγικότητας της εργασίας στις αμοιβές μας. Το τέλος των διαπραγματεύσεων υπήρξε αίσιο».

Λόγια του νυν προέδρου της ΓΣΕΕ, του κ. Παναγόπουλου (δηλαδή, του ΠΑΣΟΚ) μετά την τελευταία υπογραφή (26/3/2008) της «αύξησης» του ενός ευρώ στα μεροκάματα των εργατών για μια ακόμα διετία...

***

Θυμηθήκαμε τα παραπάνω διότι σήμερα, μέρα απεργίας, θα είναι πολλοί οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ που θα σπεύσουν να περάσουν από την πασαρέλα των ΜΜΕ, για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες και να καταδικάσουν την «κακούργα κοινωνία» που ρίχνει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την ακρίβεια και την ανέχεια.

Αρκετοί, δε, από αυτούς θα αποτελέσουν (μαζί με επιφανείς εκπροσώπους του ΣΥΝ) τους συνήθεις κλακαδόρους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και προσωπικά του κ. Παναγόπουλου. Ο οποίος, πέραν του ότι υπέγραψε το ένα ευρώ «αύξηση» για τους εργάτες, είναι κι αυτός που μόλις προχτές μιλώντας (στα «Νέα») για το μπαξίσι των 28 δισ. ευρώ προς τους τραπεζίτες, δήλωσε:

«Βεβαίως, οι τράπεζες ως επιχειρήσεις δυναμικές και ανταγωνιστικές, ως "ατμομηχανές" της οικονομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, όταν σε όλο τον κόσμο λαμβάνονται μέτρα υποστήριξής τους»!

Οπως βλέπετε, λοιπόν, ο κ. Παναγόπουλος έθεσε το θέμα των τραπεζών στην πλήρη ...εργατική του διάσταση! Η δήλωσή του αποτελεί μνημείο του ...ακηδεμόνευτου και προπαντός του ...διεκδικητικού συνδικαλισμού! Ενός συνδικαλισμού που κόπτεται μπας και αφήσουμε τις «ατμομηχανές» (τις τράπεζες) και τους «μηχανοδηγούς» (τους τραπεζίτες) χωρίς παράδες!

Φυσικά, ο κύριος πρόεδρος είναι, για μια ακόμα φορά, εντός της κομματικής γραμμής του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, τα 28 δισ. στους τραπεζίτες δε θα μπορούσαν να έχουν δοθεί με τόση απλοχεριά από τον κ. Καραμανλή, αν δεν είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου - η οποία άλλωστε προκάλεσε και τη δημόσια έκφραση ικανοποίησης του κ. Αλογοσκούφη - πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης (των τραπεζιτών)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ