Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Ανοιχτά υπέρ Λαλιώτης και Κωνσταντόπουλος

Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Κ. Λαλιώτης καλεί το ΠΑΣΟΚ να ξεφύγει από το «σύνδρομο της μονοκομματικής διακυβέρνησης, του κυβερνητισμού, της αυτάρκειας, της αλαζονείας. Το δε ΣΥΡΙΖΑ από το σύνδρομο της καθαρότητας, της άρνησης και της απομόνωσης. Σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ διακηρυκτικά και δεσμευτικά λέει "Ναι" σε κυβερνήσεις συνεργασίας». Παρατηρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιφατικές θέσεις και προβλέπει ότι καθώς τα ερωτήματα είναι υπαρκτά, μέρα με τη μέρα θα μετεξελίσσονται σε διλήμματα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτό το πλαίσιο προειδοποιεί ότι στην πολιτική, και τα «Ναι» και τα «Οχι» έχουν ιδιαίτερο κόστος και υψηλό τίμημα.

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας το Σάββατο στα «ΝΕΑ», είπε ότι «αν οι κ.κ. Παπανδρέου και Τσίπρας κινηθούν με τόλμη και ευρύτητα σκέψης μπορούν να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα επαναπροσδιορίσουν πολλά πράγματα στην πολιτική βάση των κομμάτων και εντός των κοινωνικών στρωμάτων». Προτείνει στο ΣΥΝ «να πούμε στο ΠΑΣΟΚ ποιο πρόγραμμα και ποιες εγγυήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν τις διαφορετικές κυβερνητικές πολιτικές και πλειοψηφίες (...) είμαστε κατά της αυτοδυναμίας και υπέρ των προγραμματικών συγκλίσεων για κυβερνήσεις συνεργασίας, με την Αριστερά οργανικό και ισότιμο στοιχείο προοδευτικής σύνθεσης και προοπτικής».

O πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του κόμματός του, αναγκάστηκε να αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του για να απαντήσει πειστικά «όχι» στα παραπάνω. Περίπου παραπονέθηκε, ότι «βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή να ζητάνε συνεργασία με την Αριστερά και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο να βγάζουν τη χολή τους εναντίον της Αριστεράς». Μίλησε για πολιτικό σχέδιο που «αποσκοπεί, πολύ συγκεκριμένα, στο να πάρει από τη δυναμική της Αριστεράς, προκειμένου (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) να βρεθεί ξανά στην εξουσία». Προέβλεψε ότι «το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι επιθέσεις. Και σε προσωπικό επίπεδο». Κι ότι «αν εμείς δώσουμε το παραμικρό σήμα ότι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε σωσίβιο στο ναυάγιο του δικομματισμού, θα μας εκθείαζαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ