Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «παράδεισος» της ... φτώχειας

Γρηγοριάδης Κώστας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 9,3% του ενεργού πληθυσμού στην ΕΕ ζει σε νοικοκυριά ανέργων, ενώ το 8% των εργαζομένων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας (η Ελλάδα, μάλιστα, κατέχει την πρώτη θέση με το 14% των εργαζομένων να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας).

Το 10% περίπου των παιδιών στην Ευρώπη ζουν σε οικογένειες, όπου κανένας δεν έχει αμειβόμενη εργασία. Τα μεγαλύτερα ποσοστά απόλυτης φτώχειας παιδιών μέχρι 17 ετών και ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) συναντώνται στη Λετονία, στην Ισπανία και τη Βρετανία, ενώ στην 4η θέση ακολουθεί η Ελλάδα, όπου το 23% των παιδιών και το 26% των ηλικιωμένων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια έρευνα, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση με τις κοινωνικές της υπηρεσίες να μειώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας μόλις κατά 2%, έναντι μέσου όρου 38% όλων των χωρών της ΕΕ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δε διστάζει να ενισχύσει το τραπεζικό κεφάλαιο με 28 ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ, για να το σώσει από την κατάρρευση...

Ο ευρωπαϊκός παράδεισος - που μας τάζουν όλοι οι ταγοί του ευρωμονόδρομου - σε όλο του το μεγαλείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ