Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία και αντιμεταναστευτική πολιτική

To «ρόλο των πόλεων και των περιφερειών στην ένταξη των μεταναστών», αναζήτησαν οι συμμετέχοντες σε σχετικό σεμινάριο που διοργάνωσαν η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και η Επιτροπή των Περιφερειών, στη βάση μιας «συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ένταξης» - όπως λένε τα συμπεράσματα του σεμιναρίου. Η ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα ήδη υπάρχει και διαμορφώνεται προς το χειρότερο για τους μετανάστες.

Θυμίζουμε ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που βρίσκεται λίγο πριν την έγκρισή του, προβλέπει αυταρχικότερα μέτρα στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας Ευρώπης - φρούριο. Μέτρα που στηρίζει ανεπιφύλακτα και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα - με τη βοήθεια τοπικών παραγόντων - διαμορφώνουν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν - πιο έντονα - το τελευταίο διάστημα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομική βία, τις προσαγωγές και τους άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών.

Φτάνουν, λοιπόν, οι υποκρισίες για τη δήθεν ένταξη των μεταναστών και την αντιμετώπιση των «λαθρομεταναστών», ανθρώπων δηλαδή που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ή των αντιδραστικών καθεστώτων που υπάρχουν σε διάφορες χώρες και στηρίζονται από τους παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ