Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απειλές Μπερλουσκόνι σε μαθητές, φοιτητές

ΡΩΜΗ.--

Με απειλές και προειδοποιήσεις επιχείρησε χτες ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αντιμετωπίσει τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις εκπαιδευτικών, γονέων, φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων, που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να υιοθετήσει η λεγόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση. Σύμφωνα μ' αυτές, προβλέπεται μια μείωση κατά 17% του εκπαιδευτικού προσωπικού και περικοπές δαπανών, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να αναγκαστούν να κλείσουν, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα 30 παιδιά. Για τα πανεπιστήμια προβλέπονται οικονομικές περικοπές και σχέδιο συρρίκνωσης του διδακτικού προσωπικού, ενώ παράλληλα θεσμική μετατροπή των κρατικών πανεπιστημίων σε ιδρύματα, με αύξηση των ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και απείλησε ότι θα στείλει αστυνομικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες φοιτητών και μαθητών.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά τις μαζικότατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100.000 φοιτητών στη Φλωρεντία, τη Ρώμη, τη Νάπολη, αλλά και στο Μιλάνο, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματίστηκαν 6 φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ