Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτώβρη θα βρεθούν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στην Μαδρίτη και το Παρίσι, για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε λαούς της Λατινικής Αμερικής.

Οι εκδηλώσεις στη Μαδρίτη είναι αφιερωμένες στην αλληλεγγύη στο λαό της Κολομβίας, την αντίστασή του στα σχέδια της αμερικάνικης πολιτικής στην περιοχή και της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και ιδιαίτερα ως διαμαρτυρία στην προσπάθεια ποινικοποίησης της διεθνιστικής αλληλεγγύης, με αφορμή τη σύλληψη τον περασμένο Αύγουστο της αγωνίστριας Remedios Garcia Albert στην Ισπανία, με τις κατηγορίες του εκπροσώπου του FARC στην Ευρώπη. Στην ανοιχτή συγκέντρωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, ΓΓ του ΠΣΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στις εκδηλώσεις καλούν και οργανώνουν δεκάδες κόμματα και μαζικοί φορείς της Ισπανίας.

Τις ίδιες μέρες διεξάγεται στο Παρίσι η δεύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα, η οποία συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο (επαρχιακών και δημοτικών εκλογών 23/11) στη χώρα, αλλά και το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επεμβαίνει στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και κάνει λόγο για παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών. Στη συνδιάσκεψη θα πάρουν μέρος πολλά κόμματα και μαζικοί φορείς από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ