Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Μαζική απεργία

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Την καταστολή των αρχών ασφαλείας με αθρόες συλλήψεις αλλά και την προβοκάτσια με τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων, επτά το σύνολο που έγιναν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας Μπογκοτά, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 απεργών και σημάδεψαν την ημέρα της γενικής απεργίας των εργαζομένων, κατήγγειλε χτες ο Ταρσίσιο Μόρα, πρόεδρος της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων-CUT.

Η CUT είχε καλέσει σε εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη αντιδρώντας στην αντιλαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης του Αλβάρο Ουρίμπε. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν συντριπτική ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, πολλά συνδικάτα διαδήλωσαν προχτές στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η γενική απεργία και οι κινητοποιήσεις ήταν η λαϊκή απάντηση στην κατάσταση έκτακτης εσωτερικής ανάγκης στην οποία έχει κηρύξει τη χώρα ο Ουρίμπε, καθώς και εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους απεργούς στην κοπή του ζαχαροκάλαμου στη Βάγιε ντελ Κάουκα και στους χιλιάδες αγωνιζόμενους ιθαγενείς που συνεχίζουν, παρά τα χτυπήματα από την κυβέρνηση, που έχει δολοφονήσει έως τώρα 4 ανθρώπους.

Τέλος, χτες η Μαρία ντε Πιλάρ Ουρτάδο, επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, της διαβόητης Das, παραιτήθηκε παραδεχόμενη τις καταγγελίες του γερουσιαστή Γκουστάβο Πέδρο ότι παρακολουθούνταν από τη Das, τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη και μέλη του Εναλλακτικού Δημοκρατικού Πόλου. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο προκάτοχος της Ουρτάδο, Χόρχε Νογκέρα, παραιτήθηκε υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τις σχέσεις του με τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις και βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ