Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Καταψήφισε το ΚΚΕ τον προϋπολογισμό

Τον προϋπολογισμό της ΕΕ, που έχει καθαρά ταξικό και ενισχυτικό της ιμπεριαλιστικής πολιτικής περιεχόμενο, καταψήφισε το ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με το «Σχέδιο του γενικού προϋπολογισμού 2009 της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, επισήμανε τα εξής:

«H υπερψήφιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2009 από τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές δυνάμεις στο ΕΚ, με τη συμμετοχή των Ελλήνων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠAΣOK και του ΛΑ.Ο.Σ., σηματοδοτεί την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας, σε μία περίοδο κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η ΕΕ αξιοποιεί τον προϋπολογισμό και ρίχνει τα βάρη και αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους, επιταχύνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, προωθεί σκληρά αντεργατικά μέτρα για το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και των ασφαλιστικών συστημάτων.

H ΕΕ και το ΕΚ προτάσσουν την ιμπεριαλιστική δράση της ΕΕ και αυξάνουν τα κονδύλια για τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε τρίτες χώρες.

Με την πολιτική πυγμής του καρότου και του βούρδουλα επιδιώκει τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος, ενισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της για το χτύπημα των εργατικών λαϊκών αγώνων. Ταυτόχρονα, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο επιδιώκει να υφαρπάξει τη συναίνεση των εργαζομένων στη λογική του ευρωμονόδρομου.

H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του KKE καταψηφίζει τον βαθιά ταξικό προϋπολογισμό και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη, για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ