Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζεται η κατρακύλα

Με γενικευμένη πτώση συνέχιζαν και χτες οι μετοχές στα χρηματιστήρια με το γενικό δείκτη στο χρηματιστήριο της Αθήνας να υποχωρεί κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης πάνω από 4%. Η κατάσταση εξακολουθεί να προσδιορίζεται από το μαζικό ξεπούλημα μετοχών. Μεγάλοι ξένοι «θεσμικοί» μεγαλορεντιέρηδες αναζητούν ρευστότητα και νέες ευκαιρίες κέρδους στις σημερινές συνθήκες κρίσης ή ακόμη προχωρούν σε εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους.

Η συνεχιζόμενη κατρακύλα στα χρηματιστήρια και οι αναταράξεις στη χρηματαγορά, σε συνδυασμό με την κρατική παρέμβαση (και από την κυβέρνηση της ΝΔ) θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει το σύνολο των ντόπιων τραπεζών κατευθείαν στον κρατικό κορβανά. Ηδη στην Τράπεζα της Ελλάδας επεξεργάζονται τις τελικές - και ιδιαίτερα καθοριστικές - ρυθμίσεις, που αφορούν στη μοιρασιά του πακέτου, τις προμήθειες, τη συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο ανάλογα και με τη διάρκεια της κρίσης.

Ο όμιλος Μαρφίν (MIG) - η τράπεζα του Ομίλου θεωρείται κυπριακή και δεν υπάγεται στο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης - επιταχύνει τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ. Ο συντονισμός της αύξησης κεφαλαίου ανατίθεται στις Deutsche Bank και Morgan Stanley. Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης, ενδέχεται, εφόσον η συγκυρία το επιτρέψει, να προχωρήσουν σε κάποια εξαγορά και πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ