Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μεγάλη συγκέντρωση Σύριων μεταναστών

Μια πολιτική και πολιτιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων Σύριων μεταναστών που ζουν στη συνοικία των προσφυγικών κατοικιών Δουργούτι στο Νέο Κόσμο έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΚΟ Νέου Κόσμου του ΚΚΕ. Στην περιοχή μένουν κυρίως Σύριοι εργάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικοδόμοι.

Ο Λεωνίδας Σακκάς, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής του 2ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, κατήγγειλε το θάνατο του Πακιστανού μετανάστη το Σάββατο το βράδυ έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στην Πέτρου Ράλλη και τους κάλεσε να πρωτοστατήσουν στον κοινό οργανωμένο αγώνα μαζί με τους Ελληνες και άλλους μετανάστες εργαζόμενους, ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα. Υπογράμμισε ακόμα, ότι πρέπει να παλέψουν στο πλευρό του ΚΚΕ για να «διεκδικήσουμε όλα αυτά που εμείς παράγουμε και τα καρπώνονται άλλοι».

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ τα εθνικιστικά μίση δε βρήκαν θέση. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν έπαιξε μουσική το μουσικοχορευτικό συγκρότημα των Κούρδων Συρίας (σ.σ. στη Συρία καλλιεργούνται εθνικιστικές αντιπαλότητες μεταξύ των Σύριων και των Κούρδων), ενώ αρχικά υπήρξε αμηχανία, στη συνέχεια χόρεψαν όλοι μαζί αδελφωμένοι. Μάλιστα ένα μέλος του συγκροτήματος πήρε το λόγο και είπε: «Ηρθαμε όλοι εδώ παρά τη θέλησή μας και πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι, όλοι μαζί, ενωμένοι και οργανωμένοι να παλέψουμε. Ας χορέψουμε όλοι μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ