Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συνεχίζεται η πίεση στους Σομαλούς πρόσφυγες

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αθήνας την προηγούμενη βδομάδα
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αθήνας την προηγούμενη βδομάδα
Οι προθέσεις της Τοπικής Διοίκησης για ασφυκτική πίεση προς τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, αποκαλύφθηκαν και προχθές το πρωί κατά την επίσκεψη του αντιδημάρχου Καταστημάτων και Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέα Παπαδάκη, στο κτίριο της οδού Βερανζέρου, όπου ζουν πάνω από 70 Σομαλοί πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, η Νομαρχία Αθήνας, στα πλαίσια του «καθαρισμού» του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστικούς ελέγχους με κλιμάκιο Εποπτών Δημόσιας Υγείας σε πολυκατοικίες στις οδούς Βερανζέρου, Μενάνδρου και Σατωβριάνδου, όπου μένουν μετανάστες. Μάλιστα, αναφέρεται ότι στην προσπάθεια της Νομαρχίας θα συνδράμουν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Αστυνομία.

Ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Παπαδάκης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, αντί των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, προφανώς για να φοβίσει τους πρόσφυγες, επισκέφτηκε προχθές το κτίριο για αυτοψία, όπου η καταγγελία για λειτουργία αναψυκτηρίου δεν επιβεβαιώθηκε. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε, ήταν οι συντονισμένες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για εκφοβισμό των μεταναστών, για πίεση με όλα τα μέσα ώστε να απομακρυνθούν από περιοχές του κέντρου, οι οποίες είναι επενδυτικά «φιλέτα» για το κεφάλαιο.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη, η Δημοτική Αστυνομία έκλεισε την κουζίνα του κτιρίου, όπου μαγειρεύουν και τρώνε οι Σομαλοί με τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να μείνουν για πάνω από ένα 24ωρο νηστικοί. Η αιτιολογία που χρησιμοποιήθηκε από το Δήμο είναι ότι εκεί «λειτουργεί κατάστημα Αναψυκτήριο - Εστιατόριο χωρίς την προβλεπόμενη άδεια». Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας των Σομαλών, με τη στήριξη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, η κουζίνα άνοιξε την Παρασκευή.

Χαρακτηριστική της ασκούμενης μεταναστευτικής πολιτικής ήταν η απάντηση, ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει αρμοδιότητες μόνο στους νόμιμους μετανάστες! Μάλιστα, όταν αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ ζήτησε να βοηθηθούν αντί να κλείσει η κουζίνα τους, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν για τους 70 Σομαλούς, αν δεν είναι όλοι νόμιμοι, γιατί μετά θα υπάρξουν αντιδράσεις, θα θέλουν κι άλλες μεταναστευτικές κοινότητες βοήθεια! Οταν ειπώθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πού να φάνε, ούτε χρήματα να αγοράσουν έτοιμο φαγητό, η πρόταση των αντιδημάρχων ήταν να φάνε από τα συσσίτια του Δήμου...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε καραντίνα το ΚΥΤ της Μόριας (2020-09-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για το κυνηγητό σε βάρος μεταναστών (2009-10-15 00:00:00.0)
Βάρβαρη καταστολή των ξεριζωμένων (2009-08-02 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για την αστυνομική έφοδο (2009-05-06 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις με στόχο την εκδίωξή τους (2008-12-18 00:00:00.0)
Ζητά ιατρική περίθαλψη για τα παιδιά της Σομαλίας (2008-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ