Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη δουλεμπόρων

Στη σύλληψη 6 μελών οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες που αναζητούσαν στη χώρα μας μια καλύτερη τύχη, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της σπείρας ήταν πέντε Ελληνες και ένας αλλοδαπός, καθώς και άλλοι τέσσερις Ελληνες κι ένας αλλοδαπός, οι οποίοι αναζητούνται. Οι δράστες κατηγορούνται πως μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας 14 αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, το βράδυ της 28ης Οκτώβρη, στην περιοχή Αχαρνών εντοπίστηκε φορτηγάκι μέσα στο οποίο βρέθηκαν κλειδωμένοι εννέα μετανάστες, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν άλλοι πέντε μετανάστες σε ταξί. Οι δράστες απαιτούσαν από τα θύματά τους 4.000 - 6.500 ευρώ για τη μεταφορά, ενώ τα απειλούσαν με σωματική βία μέχρι να καταβάλουν το ποσό που συμφωνούνταν κάθε φορά.

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς η διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση, καταναγκαστική εργασία ή αφαίρεση οργάνων τροφοδοτεί ένα «εμπόριο» που εκτιμάται ότι έχει ετήσιο κύκλο «εργασιών» 27 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις ο οικονομικός παράγοντας εξηγεί το φαινόμενο το οποίο τροφοδοτείται από την ανάγκη επιβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευρώπη τα θύματα των δουλέμπορων φτάνουν τους 200.000 ανθρώπους το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ