Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βλέπει τους μετανάστες ως... εργαλείο

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που θέλει τους μετανάστες, που περνούν τα σύνορα της χώρας να εξυπηρετούν, και ως φθηνό εργατικό δυναμικό, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, ανέπτυξε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Νάκος, κατά την ομιλία του χτες στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που γίνεται στις Φιλιππίνες. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η μετανάστευση στην εσωτερική μας πολιτική θεωρείται πλέον εργαλείο ανάπτυξης και υπ' αυτήν την έννοια η μεταναστευτική πολιτική μας στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

Στο πλαίσιο αυτό υπεραμύνθηκε του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο που ψήφισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει την Ευρώπη σε φρούριο για τους μετανάστες, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει την παράνομη κράτησή τους μέχρι και 18 μήνες, την απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια σε χώρα - μέλος της ΕΕ που εισήλθε παράνομα, την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον ομόλογό του υπουργό της Μάλτας κ. Καρμέλο Μπονίτσι, ο οποίος και πρότεινε τη στενότερη συνεργασία, μέχρι τέλη Νοέμβρη, ανάμεσα σε Μάλτα, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της «παράνομης» μετανάστευσης. Σύμφωνα με τον Π. Παυλόπουλο, η συνεργασία ανάμεσα στις 4 χώρες μπορεί να δημιουργήσει έναν πυρήνα συνεργασίας «ο οποίος αργότερα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ