Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Από σήμερα οι εκλογές για ΔΣ και καταστατικό

Κορυφαία μάχη για την ισχυροποίηση του Σωματείου χαρακτηρίζει τις αρχαιρεσίες η «Ενωτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Δύο κορυφαίες διαδικασίες, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση και το ρόλο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, στο ναυτεργατικό και γενικότερα στο εργατικό κίνημα, ως ταξικό μετερίζι για την οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων των εργατών στεριάς και θάλασσας, αρχίζουν σήμερα. Στις 9 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αλλαγής του καταστατικού της ΠΕΜΕΝ. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 27 Φλεβάρη του 2009.

Η ψηφοφορία θα διεξάγεται καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα. Η διοίκηση της ναυτεργατικής Ενωσης, την οποία οι μηχανικοί επί δεκαετίες εμπιστεύονται στις ταξικές δυνάμεις της «Ενωτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», καλεί με ανακοίνωσή της, τους μηχανικούς από την πρώτη μέρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις εκλογές.

Η ΕΔΑΣ καταθέτει τον πλούσιο αγωνιστικό απολογισμό δράσης της διοίκησης, το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των μηχανικών και όλων των ναυτεργατών και υπογραμμίζει: «Η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας είναι κριτήριο συσπείρωσης και συνέχισης της αγωνιστικής μας δράσης. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ολοι μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε. Κάθε ψήφος μετράει πολλαπλάσια για την ανάπτυξη των αγώνων, για την υπεράσπιση των εργασιακών - κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή, για μια φιλολαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ