Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Κάθετα αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση

Συζητήθηκε χτες η σχετική Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Γ. Μαυρίκου

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής που προωθεί η κυβέρνηση και την παράδοσή της σε ιδιωτικό όμιλο γαλλικών συμφερόντων. Αυτό ξεκαθάρισε χτες -κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής Ερώτησης στη Βουλή - ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου δικαιολόγησε τις κινήσεις της διοίκησης της ΑΤΕ, επικαλούμενος τους κανόνες που θέτει η ΕΕ. Οπως είπε, «έχει δημιουργηθεί από 1.1.2008 ένα καινούριο περιβάλλον στην ασφαλιστική αγορά. Με τους κανόνες "Βασιλεία 2" επιβάλλεται στις τράπεζες να αφαιρούν από τα ίδια κεφάλαιά τους το ποσό της συμμετοχής στις ασφαλιστικές εταιρείες για τον υπολογισμό του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας». Ετσι «υποχρεώνονται να πουλήσουν τις ασφαλιστικές θυγατρικές τους».

«Η άποψη που έχουμε σαν ΚΚΕ είναι ότι η Αγροτική Ασφαλιστική είναι μία εταιρεία η οποία ενώ κόστισε σαν επένδυση 25 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα η αξία της ξεπερνάει τα 350 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «η ακίνητη περιουσία της ξεπερνάει τα 180 εκατομμύρια ευρώ». Ο Γ. Μαυρίκος αμφισβήτησε το κυβερνητικό επιχείρημα περί ελλειμματικότητας της επιχείρησης, λέγοντας πως «τα όποια ελλείμματα εμφανίζει είναι λογιστικά». Αναφερόμενος στις κυβερνητικές προθέσεις, είπε πως «είναι να συγκροτήσετε τραστ και στον τομέα της ασφάλισης». Παράλληλα, διέβλεψε για τους εργαζόμενους ότι θα έχουμε «απολύσεις, εθελούσιες εξόδους, μετατάξεις, μείωση των μισθών, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».

  • Τη ματαίωση της διαδικασίας πώλησης και αναζήτησης «στρατηγικού εταίρου» για την Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ). Η τράπεζα αποδίδει την απόφασή της στη «σοβαρή κρίση που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς χρηματαγορές», σημειώνοντας ότι θα στηρίζει τα επιχειρηματικά πλάνα της ασφαλιστικής εταιρείας του Ομίλου και την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών σε Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη και Τουρκία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ