Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ολόπλευρη συμπαράσταση στο «Αττικόν»

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», που διανύουν την πέμπτη βδομάδα κινητοποιήσεων, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους 31 εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«Τα προβλήματα οξύνονται από την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, ενισχύει την επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από τον κατ' επίφαση δημόσιο τομέα, που με συνέπεια εδώ και καιρό προωθούν οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Και τονίζουν: «Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και στο "Αττικόν", όπως και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, οι άσχημες συνθήκες δουλειάς των γιατρών - ιδιαίτερα των ειδικευόμενων, των νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, η ένταση της εκμετάλλευσης».

Ετσι, υπογραμμίζουν ότι απαιτείται συστράτευση των εργαζομένων, κοινή δράση και αγώνας με τα λαϊκά στρώματα για - μεταξύ των άλλων - μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Αττικού» έκλεισαν και χτες την εφημερία, ενώ σήμερα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ