Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΓΕ
Οι απολύσεις δε θα περάσουν!

24ωρη απεργία αύριο, με απόφαση του κλαδικού συνδικάτου

Μάταιες ήταν οι προσπάθειες της εργοδοσίας να αποφύγει τους συνδικαλιστές, στη χτεσινή διαμαρτυρία
Μάταιες ήταν οι προσπάθειες της εργοδοσίας να αποφύγει τους συνδικαλιστές, στη χτεσινή διαμαρτυρία
«Η ΦΑΓΕ κάνει τις επιλογές της, εμείς κάνουμε τις δικές μας: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο»! Ξάστερο ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον μεγαλοεπιχειρηματία Φιλίππου το επιχειρησιακό σωματείο, το κλαδικό συνδικάτο και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που μαζί με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα της Αθήνας προχώρησαν χτες σε αποφασιστική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια που, μέχρι τώρα, έχουν αφήσει χωρίς μεροκάματο 18 οικογένειες, μεταξύ των οποίων και αυτή μίας εγκύου εργαζόμενης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έκαναν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου στα παραρτήματα του Ομίλου σε Χανιά, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Γιάννενα και Εύβοια.

Προκλητικά ο προσωπάρχης Δημήτρης Κυριόπουλος ισχυρίστηκε ότι η μείωση κατά 30% της παραγωγής, μετά από τη δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ, οδηγεί «μοιραία» σε «κάποια μείωση προσωπικού». Αρνούμενος να διαψεύσει δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφορούν στο εργοστάσιο για απολύσεις που μπορεί να φτάσουν και τις 10 κάθε μήνα, δήλωσε πως «δεν μπορεί η εταιρεία να υποσχεθεί ότι δε θα διώξει άτομα».

Η απάντηση των συνδικαλιστών ήταν σαφής: «Είμαστε αντίπαλοι. Το δηλώνουμε κατηγορηματικά, δε θα κάνουμε πίσω». Το κλαδικό συνδικάτο αποφάσισε 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη. Μιλώντας με εργάτες στην ώρα του διαλείμματος, οι συνδικαλιστές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή και περιφρούρηση της αυριανής απεργιακής μάχης: «Είναι θράσος να μας λένε, βγάλαμε κέρδη, κάναμε εργοστάσια, τώρα που δε σας χρειαζόμαστε, πετάμε τους εργάτες στο δρόμο..! Η απεργία πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση». Την Κυριακή έγινε και η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου. Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν 21-26 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ