Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση

Η νεολαία στην Ιταλία αντιδρά στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

Associated Press

Η νεολαία στην Ιταλία αντιδρά στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία
ΡΩΜΗ.--

Συνεχίζονται για τρίτη βδομάδα οι πολύμορφες διαμαρτυρίες των φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο χώρο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις, προβλέπονται μαζικές απολύσεις που θα αποφέρουν τη μείωση κατά 17% του εκπαιδευτικού προσωπικού, περικοπές δαπανών της τάξης των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, κλείσιμο σχολείων, αύξηση αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, κ.ά.

Πάντως, μετά τη μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της περασμένης Πέμπτης, εργατικά σωματεία προγραμματίζουν γενική απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Τέλος, παρά τις κινητοποιήσεις, καταλήψεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλες πολύμορφες πρωτοβουλίες, η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και αυτή τη βδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει το αναλυτικό σχέδιο νόμου για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που μεταξύ άλλων προβλέπει την αισθητή μείωση του αριθμού των μόνιμων καθηγητών, αλλά και τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ιδρύματα με ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ