Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη

Να βάλουν το χέρι στην τσέπη καλούνται οι γονείς του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να καλύψουν κάποιες πάγιες ανάγκες του σχολείου, αφού όπως πληροφορούνται το σχολείο τους «αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».

Συγκεκριμένα, διανεμήθηκε στους γονείς επιστολή από τον διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου, με την οποία τους ενημερώνει για «τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου». Σε αυτό ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται: «Επειδή το σχολείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, σας παρακαλούμε να καταβάλετε την ετήσια εισφορά σας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και αν κάποιος επιθυμεί να προσφέρει κάτι επιπλέον στο σχολείο είναι ευπρόσδεκτο» (!). Δηλαδή τα... σπασμένα της υποχρηματοδότησης της παιδείας καλούνται να τα πληρώσουν οι γονείς των μαθητών, οι εργαζόμενοι δηλαδή που πληρώνουν όλα τα βάρη των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Σε επικοινωνία των γονιών με το διευθυντή του σχολείου για να τους ενημερώσει ποια είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, τους είπε ότι τα χρήματα συγκεντρώνονται για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες του σχολείου όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ. Η επιχορήγηση που δόθηκε στο σχολείο είναι 500.000 δραχμές, ενώ οι ανάγκες φτάνουν περίπου στις 750.000 δραχμές.

«Με λυπεί αφάνταστα σαν γονιό, τώρα το 2000, να "ζητιανεύουν" από τους γονείς χρήματα για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες, όπως για παράδειγμα για την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού. Είναι αίσχος το γεγονός αυτό και από τη μια αναφέρεται ότι η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν, και από την άλλη ζητούν από τους γονείς να μαζευτούν χρήματα για χαρτί, για τις καθαρίστριες ή ακόμα και για την αγορά κουρτινών. Η φορολογία που μας επιβάλλει ο Δήμος είναι μεγάλη. Αν δεν πηγαίνουν τα χρήματα αυτά για τα σχολεία, αλήθεια πού πηγαίνουν;», μας είπε ο Θωμάς Σωτηρίου, γονιός μαθήτριας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ