Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κάνουν μάθημα σε αποθήκη!

Αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε έναν αποθηκευτικό χώρο, με μοναδικό φως το παράθυρο του φεγγίτη, είναι 20 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου από την περασμένη Παρασκευή, δίνοντας άλλη μια απόδειξη για τις ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Δρυόπιδος 9 και στο οποίο συστεγάζονται το 2ο και 8ο Δημοτικό, καθώς και δύο νηπιαγωγεία. Πέρσι, όταν ξεκίνησε και η προσπάθεια να γίνει το νηπιαγωγείο ολοήμερο, είχε παραχωρηθεί από τους χώρους του δημοτικού το κλειστό γυμναστήριο, προκειμένου να μετατραπεί σε τραπεζαρία. Φέτος επειδή υπάρχουν περισσότερα παιδιά στο νηπιαγωγείο παραχωρήθηκε άλλη μια αίθουσα. Ετσι αποφασίστηκε τα τμήματα που αποτελούνται από λιγότερους μαθητές (20 παιδιά) να μεταφέρονται - ανά τρεις βδομάδες και ένα τμήμα - στον αποθηκευτικό χώρο του σχολείου. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή, με ένα τμήμα της Πέμπτης Τάξης του δημοτικού, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των γονιών τους, αφού ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ μικρός, χωρίς φως - υπάρχει μόνο ένας φεγγίτης - και η αίθουσα αερίζεται από την εξωτερική πόρτα.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλεσε την Ντίνα Σπηλιωπούλου, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, προκειμένου να της εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να ζητήσουν να δοθεί άλλη λύση. Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα τη συγκεκριμένη απόφαση και δεσμεύτηκε λέγοντας πως μέχρι τα Χριστούγεννα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί, γκρεμίζοντας έναν από τους εσωτερικούς τοίχους, ο οποίος συνδέεται με μια άλλη αίθουσα που θα μικρύνει και θα μεγαλώσει η αποθήκη. «Δε θα μοιράσουμε την αίθουσα για να έχουμε δύο προβληματικά τμήματα» απάντησαν οι γονείς. Στη δεύτερη λύση που προτάθηκε για να γκρεμιστεί ο εξωτερικός τοίχος, οι γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επίδραση που θα έχει κάτι τέτοιο στη στατικότητα του κτιρίου. Ο Σύλλογος Γονέων θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ