Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Ξεκινούν αγωνιστικά στις 18 Οχτώβρη

Με σημαία την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, αλλά και ολόπλευρη μόρφωση για όλους οι μαθητές βρίσκονται ξανά στο δρόμο του αγώνα. Οι μαθητές ζητούν μόρφωση και όχι εξόντωση, γνώση και όχι απόγνωση. Και γι' αυτό την Τετάρτη 18 Οκτώβρη οι μαθητές, με απόφαση των Συντονιστικών τους οργάνων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις με αποχές, μπλόκα και συλλαλητήρια.

Ηδη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά αποφάσισε εκείνη την ημέρα να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στις 11.30 το πρωί. Την ίδια μέρα το τοπικό Συντονιστικό Κοκκινιάς - Κορυδαλλού αποφάσισε πριν την κινητοποίηση να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Αγιο Νικόλαο Νίκαιας απαιτώντας να σταματήσει ο απαράδεκτος εσωτερικός κανονισμός, που κοινοποιήθηκε στο 5ο ΕΛ Νίκαιας και προωθείται στα σχολεία της περιοχής.

Αποχές από τα μαθήματα και μπλόκα έξω από τα σχολεία τους θα πραγματοποιήσουν στις 18 Οκτώβρη και οι μαθητές στην Πάτρα, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Επίσης, το Συντονιστικό της Πάτρας καλεί τους μαθητές το Σάββατο 14 Οκτώβρη, να συμμετέχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού όπου θα συζητήσουν για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης στις 18/10, τον καθορισμό νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια στις αρχές Νοέμβρη.

Αυτή τη βδομάδα συνεδριάζουν επίσης, τα τοπικά συντονιστικά των δήμων της Αθήνας και του Πειραιά για να συζητήσουν για τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την κατάσταση που βιώνουν μέσα στα σχολεία τους, αλλά και να καθορίσουν το πρόγραμμα και τους τρόπους δράσης για το επόμενο διάστημα. Επίσης, αυτές τις μέρες συνεδριάζουν και τα τοπικά Συντονιστικά σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Ολοι μας ξέρουμε καλά ότι δίπλα μας δε βρίσκονται πολλοί από τους περσινούς συμμαθητές μας που εκδιώχθηκαν από το σχολείο. Τα φροντιστήρια πλουτίζουν και οι τσέπες μας φτωχαίνουν. Η ζωή μας έχει γίνει λάστιχο, φροντιστήριο - εξετάσεις - σπίτι - σχολείο, χωρίς ελεύθερο χρόνο για να ζήσουμε», επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας τονίζοντας ότι «αυτή η ζωή δε μας αξίζει, δεν είναι για μας». Για τα αποτελέσματα των μαθητικών αγώνων υπογραμμίζει ότι «με τους αγώνες μας μεταρρυθμίστηκε η μεταρρύθμιση, εμπρός να την καταργήσουμε. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μαθητικό κίνημα μαζικό, μεγαλειώδες και συντονισμένο. Σήμερα τίποτα δεν είναι όπως πριν, γνωρίζουμε ότι τίποτα δε χαρίζονται, όλα κατακτιούνται».

Οι μαθητές ζητούν ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, κατάργηση των ν. 2525/97 και 2640/98, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων, δημοκρατία στα σχολεία, κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ