Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αρχίζει πάλι το πήγαινε - έλα των διπλωματών

Αναμένεται να μεταβούν την ερχόμενη βδομάδα στην Κύπρο οι Αμερικανοί αρμόδιοι για το Κυπριακό, προκειμένου να έχουν επαφές πριν τον πέμπτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο.

Πιο συγκεκριμένα, ο προεδρικός απεσταλμένος, Αλφρεντ Μόουζες και ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Γουέστον, αναμένεται να φτάσουν στη Λευκωσία την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ, μια βδομάδα αργότερα, αναμένεται να μεταβεί και ο Αλβαρο ντε Σότο.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ θα παραμείνει στην Κύπρο για πέντε μέρες και θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και με το Ραούφ Ντενκτάς. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι τον Αλβαρο ντε Σότο θα συνοδεύει ο Ελβετός συνταγματολόγος, Τίτερ Φίλτερ, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι το συνταγματικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ