Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
9ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συντονισμένος αγώνας για να δοθούν λύσεις

Οι απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα οι 225 μαθητές του 9ου ΕΠΑΛ (Ναυτικό Λύκειο) Πειραιά, αναδείχτηκαν και κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στο σχολείο η Διαμάντω Μανωλάκου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ. Οπως εξήγησαν οι καθηγητές, το μισθωμένο κτίριο του σχολείου έχει χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ως αποθήκη. Η Δ. Μανωλάκου μιλώντας με μαθητές και καθηγητές χαρακτήρισε το σχολείο «μπουντρούμι» και, αφού υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης και της παιδείας που ασκούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, κάλεσε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα για τη μεταφορά του σχολείου σε νέο κτίριο, σε συντονισμένο αγώνα συνολικά για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Τις ανεπίτρεπτες συνθήκες του Ναυτικού Λυκείου, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ Πειραιά και της «Πειραιάς -Αναγέννηση».

  • Χτες, η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφτηκε και το 18ο Δημοτικό σχολείο και το 56ο νηπιαγωγείο Πειραιά που συστεγάζονται. Το νηπιαγωγείο φιλοξενεί 18 νήπια σε μια πολύ μικρή αίθουσα, απαράδεκτη για σχολικό περιβάλλον και υπάρχει ανάγκη μεταφοράς του σε άλλο κτίριο. Το Δημοτικό έχει σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης, δεν έχει χώρο εστίασης και τα παιδιά του ολοήμερου τρώνε στους διαδρόμους, το προαύλιο έχει λακκούβες και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, ενώ έλλειψη προσωπικού έχει το τμήμα ένταξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ