Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Απειλές για νέες ... πρωτοβουλίες καταστολής των αγώνων

Σήμερα, στις 2.30 το μεσημέρι το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ

Στο στόχαστρο του κυβερνητικού κατασταλτικού μηχανισμού έχουν μπει οι μαθητικοί αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Χτες η κυβέρνηση - διά στόματος υπουργού Παιδείας - ανακοίνωσε ουσιαστικά την πρόθεσή της μετά τις προβοκάτσιες με καταστροφές σχολείων από εξωσχολικούς, τους εισαγγελείς, την Ασφάλεια και τις δίκες, να πάρει κι άλλες ...«παιδαγωγικές» πρωτοβουλίες κατά των μαθητών.

Ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για ...«τα δικαιώματα του παιδιού», αναφέρθηκε στη βία της νέας γενιάς και την παιδική παραβατικότητα, κάνοντας λόγο για «εξάρσεις τέτοιων φαινομένων σε κάποιες περιπτώσεις καταλήψεων, δυστυχώς κυρίως από τους σχολικούς παράγοντες»! Απείλησε δε ότι «θα αντιμετωπιστούν με μια σειρά πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν από το υπουργείο το επόμενο διάστημα».

Απαντώντας στις μεθοδικές ενέργειες τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, προχωρά σήμερα, στις 2.30 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ. «Ο διάλογος του υπουργείου ξεκίνησε στα δικαστήρια με τους εισαγγελείς και την Ασφάλεια. Δε θα μας τρομοκρατήσουν, όσα τηλέφωνα κι αν πάρει στα σχολεία μας η Ασφάλεια και οι εισαγγελείς (...) διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο, σε μια καλύτερη ζωή (...) Δε σταματάμε. Συνεχίζουμε», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό.

Δυναμική απάντηση στην Καλλιθέα

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλλιθέας, ενώ την ίδια ώρα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούσαν δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μέλη του συλλόγου γονέων, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας την πράξη της διευθύντριας του σχολείου να παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατάσταση με τα στοιχεία των εκλεγμένων μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια, με προτροπή της προϊσταμένης του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων στο ΑΤ Καλλιθέας για μικροζημιές στο σχολείο και κλοπές στο κυλικείο στις αρχές Οκτώβρη, την περίοδο των καταλήψεων. Χωρίς να γνωρίζει κανείς τους πραγματικούς υπεύθυνους, η Αστυνομία ζήτησε από τη διευθύντρια - κι εκείνη την έδωσε - την ονομαστική λίστα των μελών του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών.

«Η πράξη αυτή έχει ως στόχο να καταστείλει τους δίκαιους αγώνες μας για το σχολείο των αναγκών μας. Η δική μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η συνέχιση της πάλης από κοινού με τους γονείς και τους καθηγητές μας για ολόπλευρη μόρφωση, κόντρα σε κάθε εκφοβισμό και προσπάθεια τρομοκράτησης. Τέλος, απαιτούμε την άμεση απόσυρση των στοιχείων των μελών του 15μελούς από το ΑΤ στο οποίο παραδόθηκαν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το 15μελές του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ