Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

Κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού απευθύνει ο Σύλλογος Σπουδαστών της ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας

«Τέρμα πια στην κοροϊδία! Αντεπίθεση! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!». Με αυτά τα λόγια ο σύλλογος σπουδαστών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας απευθύνει κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα ενάντια στην Παιδεία που χτίζουν η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις τραγικές συνέπειες τις οποίες ήδη βιώνουν οι χιλιάδες σπουδαστές.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος της ΣΓΤΚΣ περιγράφει τη «σάπια κατάσταση» που ζουν οι σπουδαστές πίσω από τη βιτρίνα που θέλουν να παρουσιάσουν οι διοικήσεις των ΤΕΙ. «Οι σπουδές μας, εργαστήρια, μαθήματα βρίσκονται στον αέρα. Κάνουμε τις πρακτικές σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου. Τελειώνουμε και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και με άθλια μεροκάματα. Οι οικογένειές μας βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι μισθοί και τα δικαιώματα των γονιών μας χτυπιούνται! Ολα όσα μας έταζαν για "ανωτατοποιήσεις" και τώρα για "πανεπιστημιοποιήσεις", τα έχουμε φάει με το κουτάλι! Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια πού κατέληξαν! Δε θα αφήσουμε να μας τη φέρουν ξανά!», σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα.

Οι σπουδαστές απευθύνουν κάλεσμα «ανυπακοής και απειθαρχίας» σε όσους θέλουν να θυσιάσουν τα δικαιώματα του λαού στο βωμό των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. «Τώρα θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες μας και την οικονομική κρίση του καπιταλισμού! Μας θέλουν αμόρφωτους, φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους από τη δουλειά μας! Για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις τη μία, για να ξεπεράσουν την κρίση την άλλη», τονίζουν στο κάλεσμά τους και αναφέρονται στις οδηγίες της ΕΕ για τα ΚΕΣ και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

Σαν απάντηση στην παραπάνω κατάσταση, οι σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ καλούν τους συναδέλφους τους σε όλα τα ΤΕΙ να προχωρήσουν σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων, τμημάτων, ετών, εξαμήνων, εργαστηρίων, να φτιαχτούν επιτροπές για την οργάνωση του αγώνα με αιτήματα που θα αναφέρονται στην πραγματική αναβάθμιση, χωρίς επιχειρηματική λειτουργία, θα εκφράζουν την αντίθεση στην πολιτική και τις οδηγίες της ΕΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για την αποσαφήνιση του ρόλου των ΤΕΙ, για πραγματικά ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών της ΣΓΤΚΣ καλεί σε πανελλαδικό συντονισμό και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τους εξής σταθμούς:

  • Αγωνιστικό Εορτασμό στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
  • Καταλήψεις των σχολών στις 19 και 20 Νοέμβρη.
  • Συλλαλητήρια στις 21 Νοέμβρη σε κάθε πόλη μαζί με φοιτητές και μαθητές.
  • Πανελλαδικό Συντονιστικό στην Αθήνα στις 21 Νοέμβρη μετά το συλλαλητήριο. Κάλεσμα σε αντιπροσώπους συλλόγων, τμημάτων, ετών, εξαμήνων, επιτροπών αγώνα να συναντηθούν στην Αθήνα για το συντονισμό της συνέχειας των κινητοποιήσεων.
  • Συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ