Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- «Περισσότερη συνεργασία από τη Συρία, αλλά και από το Ισραήλ» ζήτησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, υπογραμμίζοντας ότι η έκθεσή του για το φερόμενο ως συριακό πυρηνικό πρόγραμμα δεν είναι οριστική και ότι τα «ίχνη ουρανίου» που εντοπίστηκαν στο συριακό έδαφος δεν ήταν «εμπλουτισμένο» και από μόνα τους δε σημαίνουν τίποτε απολύτως.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Προς το τέλος βαίνει η επώδυνη περίοδος στις σχέσεις ΗΠΑ - Λιβύης», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι μια «νέα εποχή συνεργασίας» αρχίζει μετά και από την κατάθεση 1,8 δισ. δολαρίων από τη Λιβύη ως αποζημίωση για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων του 1988 που έγιναν από πράκτορές της.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σε απεργία διαρκείας προχωρούν 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα στη Χιλή, με κύριο αίτημα την αύξηση των αποδοχών κατά 14,5%.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δραστική μείωση των δαπανών για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σύμφωνα με εσωτερικό μνημόνιο του βρετανικού υπουργείου Αμυνας που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Financial Times».

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Οι σουδανικές αρχές συνέλαβαν χτες πάνω από 70 δημοσιογράφους στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκατοντάδων εκπροσώπων του Τύπου που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο, αντιδρώντας στο καθεστώς κρατικής λογοκρισίας που ισχύει για τα ΜΜΕ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σεισμός 7,5 Ρίχτερ συγκλόνισε χτες το νησί Σουλαουέσι της ανατολικής Ινδονησίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων και μετατρέποντας σε άστεγες εκατοντάδες οικογένειες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 21 χιλιομέτρων, σε απόσταση 136 χιλιομέτρων από την παραλιακή πόλη Γκοροντάλο.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Αγνωστοι έσφαξαν χτες ένα εξάχρονο κοριτσάκι αλμπίνο στο Μπουρούντι γιατί πίστεψαν ότι με το κεφάλι και τα άκρα της θα έφτιαχναν ...ισχυρά μαγικά φίλτρα! Είναι το έκτο άτομο με πλήρη έλλειψη μελανίνης (αλμπίνο) που σφαγιάστηκε απ' την αρχή του έτους στο Μπουρούντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ