Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια

Τα παιδιά της Γάζας απαιτούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή

Associated Press

Τα παιδιά της Γάζας απαιτούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Για λίγες μόνο μέρες αρκούν τα τρόφιμα και τα φάρμακα που εισήγαγαν στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δευτέρα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ο Ερυθρός Σταυρός. Οπως τόνιζε, χτες, ο εκπρόσωπος του προγράμματος του ΟΗΕ στη Γάζα, Κρις Γκίνες, οι προμήθειες δεν αρκούν ούτε για μία βδομάδα. Επίσης, κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια του τελωνειακού ελέγχου που διενήργησε ο ισραηλινός στρατός στα φορτία των 33 φορτηγών που εισήλθαν στην περιοχή, καταστράφηκαν σακιά με αλεύρι και με γάλα σε σκόνη.

Ο Γκίνες κατήγγειλε, για άλλη μια φορά, τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά στρέφεται κατά των αθώων πολιτών, των αδυνάμων, των παιδιών των μωρών. «Και ως γνωστόν, συνέχισε, τα μωρά δεν εκτοξεύουν πυραύλους, ούτε το γάλα τους γίνεται πυρίτιδα».

Προς το παρόν, πάντως, δε φαίνεται να υπάρχει εκτόνωση της κατάστασης. Αντίθετα, χτες το πρωί, ισραηλινά τανκς εισέβαλαν, για λίγη ώρα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου με τη βοήθεια εκσκαφέων, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες. Παλαιστίνιοι ένοπλοι της «Χαμάς» εκτόξευσαν εναντίον τους όλμους και ρουκέτες χωρίς, όμως, να προκαλέσουν θύματα. Αργά το απόγευμα, εκπρόσωπος της «Χαμάς» κατηγόρησε την ισραηλινή ηγεσία για κλιμάκωση της έντασης, ανακοινώνοντας, όμως, παράλληλα ότι συγκλήθηκε συνάντηση όλων των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι «αποκατάστασης της ηρεμίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ