Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Κούβα ο Κινέζος Πρόεδρος

ΑΒΑΝΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα ξεκίνησε χτες ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Κουβανού Προέδρου Ραούλ Κάστρο. Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί», με γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε την εδραίωση και την ανάπτυξη της φιλίας των δύο χωρών και πως η επίσκεψή του έχει στόχο την ενίσχυση της φιλίας και την επέκταση της συνεργασίας, ενώ σημείωσε την επιτυχία της Κούβας στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού.

Χτες, ο Κινέζος Πρόεδρος συνοδευόμενος από τον πρώτο Αντιπρόεδρο Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως υπογράφτηκαν σειρά συμφωνιών στο τομέα του εμπορίου, αλλά και σχέδια για την επιδιόρθωση των λιμανιών της χώρας και την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης σεισμών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο Χου Ζιντάο θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Ραούλ Κάστρο και θα επισκεφθεί τόπους κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ