Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
«Η καταστροφική αυταπάτη της σιδερένιας γροθιάς»

Ανακοίνωση του ΚΚ Ισραήλ για την συντελούμενη αιματοχυσία στα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη

Με αφορμή τα τραγικά και αιματηρά γεγονότα που εκτυλίσσονται για άλλη μία φορά στη Μέση Ανατολή από τις 28 Σεπτέμβρη, το ΚΚ Ισραήλ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, καταδικάζει την κυβέρνηση Μπάρακ και προτείνει τον κοινό αγώνα Αράβων και Εβραίων για ειρήνευση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ θρηνεί για την κλιμάκωση της βίας, της θηριωδίας και της αιματοχυσίας που διαπράττεται από τον ισραηλινό στρατό και η οποία προκάλεσε δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς μεταξύ του παλαιστινιακού λαού, αλλά και αρκετές απώλειες μεταξύ των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής.

Το ΚΚ Ισραήλ κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για τη χειροτέρευση της κατάστασης, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία και προκάλεσε μία μοιραία έκρηξη, η οποία μπορεί να διαχυθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Ηταν χρέος της κυβέρνησης να εγγυηθεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την παλαιστινιακή ηγεσία και να αποτρέψει την προκλητική επίσκεψη του ηγέτη του κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σαρόν και των συνεργατών του στον Οικισμό του Αλ Ακσά στις 28 Σεπτέμβρη. Κατηγορούμε την κυβέρνηση Μπάρακ για συνθηκολόγηση με τις προσταγές του Σαρόν καθώς στήριξε αυτή την πρόκληση με όλα τα μέσα, εφοδιάζοντάς τον με χιλιάδες αστυνομικούς και συνοριακούς φρουρούς. Αυτή η επίσκεψη προκάλεσε την ανάφλεξη που οδήγησε στο λουτρό αίματος στις αυτόνομες περιοχές.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση Μπάρακ για την αυταπάτη που τρέφει, αυτή της πολιτικής της σιδερένιας γροθιάς, δολοφονώντας αθώους πολίτες, κάνοντας επιθέσεις και καταπατώντας τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού Λαού προκειμένου να τους νικήσει και να κάμψει την αντίστασή τους και της ηγεσίας του, καθώς δε συνθηκολόγησαν και δεν υπέκυψαν στις πιέσεις που ασκήθηκαν από Αμερικανούς και Ισραηλινούς κατά τις διαπραγματεύσεις του Καμπ Ντέιβιντ.

Το ΚΚ Ισραήλ απαιτεί η κυβέρνηση Μπάρακ να τερματίσει άμεσα το λουτρό αίματος που λαμβάνει χώρα στις Αυτόνομες Περιοχές, να προωθήσει την επίτευξη μιας ειρηνικής επίλυσης στο πλαίσιο όπου τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού Λαού θα αναγνωρίζονται και θα κηρύσσεται η ίδρυση ανεξάρτητου κράτους όπως και του Ισραήλ, σύμφωνα με τα όρια της 4ης Ιουνίου του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του και όπως έχει αναγνωριστεί από τις αποφάσεις 242, 338, και 194 των Ηνωμένων Εθνών. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη ανάμεσα στους δύο λαούς. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, τόσο το εβραϊκό όσο και το αραβικό φιλειρηνικό κίνημα να κινητοποιηθεί και σε έναν κοινό αγώνα για τον τερματισμό της επικίνδυνης κλιμάκωσης, της οποίας την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μπάρακ και η οποία εξάπτεται από τα ηγετικά στελέχη της δεξιάς πτέρυγας, που είναι εχθροί της ειρήνης.

Το ΚΚ Ισραήλ εκτιμά ότι ο κοινός εβραϊκός και αραβικός αγώνας αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την επίτευξη μιας μόνιμης, δίκαιης και σταθερής ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρήνευσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να σταματήσουν τώρα τα εγκλήματα πολέμου του Σαρόν» (2004-10-05 00:00:00.0)
ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (2004-03-24 00:00:00.0)
«Καταδικάζουμε την πολιτική Σαρόν» (2004-01-03 00:00:00.0)
Αντιδράσεις, από παντού, για τις «μονομερείς» προθέσεις (2003-11-26 00:00:00.0)
Ο «οδικός χάρτης» εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, όχι τους δύο λαούς (2003-07-20 00:00:00.0)
Η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται, ο λαός πληρώνει το τίμημα (2002-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ