Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες επιθέσεις και βίαια επεισόδια

ΚΑΡΑΤΣΙ - ΠΕΣΑΒΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Διευρύνεται ο κύκλος βίας στο Πακιστάν, όπου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 55 τραυματίστηκαν, στο Καράτσι, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών δύο αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, του Κινήματος Μουταχίντα Καούμι (MQM) και του Εθνικού Κόμματος Αουάμι (ANP), ενώ οι αρχές εξουσιοδότησαν τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν και χρήση των όπλων τους για να «αντιμετωπίσουν τις ταραχές».

Ακόμα 9 νεκροί και 49 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας στη Μινόρα της κοιλάδας Σουάτ, με στόχο φυλάκιο των δυνάμεων ασφαλείας. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επιθέσεις «ισλαμιστών ανταρτών», με στόχο τις δυνάμεις ανεφοδιασμού των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής του Αφγανιστάν, που διασχίζουν το Πακιστάν, καθώς σε νέα επίθεση δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 φορτηγά καταστράφηκαν «όταν οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον του σταθμού ανεφοδιασμού», στην Πεσαβάρ.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στο κατεχόμενο Αφγανιστάν, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αυτοκίνητο της αστυνομίας στη Χελμάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ