Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Στόχος η διατήρηση της στρατιωτικής ηγεμονίας των ΗΠΑ

Και ανάπτυξη στρατού στο εσωτερικό της χώρας για τη ...διατήρηση της τάξης. Παραμένει ο υπουργός Αμυνας του Μπους

Εικόνες από το Σεπτέμβρη του 2001. Τώρα δυνάμεις του στρατού θα αναπτυχθούν μόνιμα σε όλη τη χώρα για τη ...διατήρηση της τάξης

Associated Press

Εικόνες από το Σεπτέμβρη του 2001. Τώρα δυνάμεις του στρατού θα αναπτυχθούν μόνιμα σε όλη τη χώρα για τη ...διατήρηση της τάξης
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Ολοι μοιραζόμαστε την πεποίθηση να συνεχίσουμε να διαθέτουμε ένοπλες δυνάμεις που θα είναι οι πλέον ισχυρές σε όλο τον πλανήτη», τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου στο Σικάγο, όπου ανακοίνωσε την παραμονή του Ρόμπερτ Γκέιτς ως επικεφαλής του Πενταγώνου, το διορισμό της Χίλαρι Κλίντον ως μελλοντικής υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του στρατηγού ε.α. Τζέιμς Τζόουνς - πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ειδικού απεσταλμένου της Κ. Ράις για θέματα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή - ως συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας και των υπολοίπων προσώπων που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία Αμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αποδεκτές με «πανηγυρισμούς» από το στρατιωτικοβιομηχανικό κατεστημένο, τους Ρεπουμπλικανούς και τον πρόεδρο του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «Τάιμς»... Πάντως, οι επιλογές αυτές αποτελούν ισχυρό ράπισμα για το «αντιπολεμικό κίνημα», που τον στηρίζει χαμένο μέσα σε ψευδαισθήσεις.

Εκτός των προσώπων που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα αυτά υπουργεία, φαίνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε και το πράσινο φως για την ανάπτυξη τουλάχιστον 20.000 στρατιωτών εντός της αμερικανικής επικράτειας έως το Σεπτέμβρη του 2011. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Washington Post» και αναφέρει ότι η πρώτη μονάδα, που θα αποτελείται από 4.700 στρατιώτες, θα σταθμεύει στο Φορτ Στιούαρτ, στην Τζόρτζια και θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης». Αλλες δύο στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν στόχο να ενισχύσουν τις περίπου 80 μικρότερες μονάδες της εθνοφυλακής, για την «αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων στο εσωτερικό με τη χρησιμοποίηση πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων», αλλά και εκρηκτικών μεγάλης ισχύος.

Ηδη ενώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες εκφράζουν την ανησυχία τους για τα σχέδια αυτά του Πενταγώνου, καθώς καταργεί το νόμο που ισχύει εδώ και 130 χρόνια και περιορίζει ή ακόμη και απαγορεύει την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας για τη «διατήρηση της τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ