Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Συνεχίζεται η κατάληψη των αεροδρομίων

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.--

Χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ταϊλάνδη, καθώς τα δύο κύρια αεροδρόμια της Μπανγκόγκ εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, της φιλοβασιλικής Λαϊκής Συμμαχίας για τη Δημοκρατία (PAD), με τη δυνατότητα επαναπατρισμού τους να υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Αργά χτες βράδυ, ένα άτομο σκοτώθηκε κι άλλα 20 τραυματίστηκαν, μεταξύ των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων της Μπανγκόκ, Ντον Μουεάνγκ.

Νωρίτερα, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τους διαδηλωτές, οι οποίοι υποσχέθηκαν να επιτρέψουν σε 37 από τα 88 καθηλωμένα αεροσκάφη να μετακινηθούν στα ελεύθερα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιους από τους χιλιάδες αποκλεισμένους τουρίστες, ενώ σοβαρό χαρακτηρίζεται και το πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, λόγω των ταραχών.

Παράλληλα, χθες τα μέλη της PAD εκκένωσαν την κυβερνητική έδρα, που επίσης βρισκόταν υπό πολιορκία, για τρεις μήνες, αναφέροντας ότι μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν εκεί, την Κυριακή, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές να χάσουν τη ζωή τους και 49 να τραυματιστούν, η παραμονή τους εκεί κρίνεται επικίνδυνη λόγω των κυβερνητικών επιθέσεων εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή με τις καταλήψεις και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, χιλιάδες ήταν και οι οπαδοί της κυβέρνησης που συγκεντρώθηκαν χθες στην Μπανγκόκ για να καταγγείλουν το «μεταμφιεσμένο πραξικόπημα», που προωθούν οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ