Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακόμα ψηλότερα ο πήχης μετά τις εκλογές

Σε πρώτη και ενισχυμένη δύναμη ανέδειξαν την «Αγωνιστική Ενότητα» οι Μεταλλεργάτες, περιφρουρώντας τα ταξικά χαρακτηριστικά του σωματείου τους

Νέα δύναμη στο ταξικό τους Συνδικάτο έδωσαν με την ψήφο τους οι μεταλλεργάτες του Πειραιά
Νέα δύναμη στο ταξικό τους Συνδικάτο έδωσαν με την ψήφο τους οι μεταλλεργάτες του Πειραιά
Με νέα δύναμη και ορμή το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά προχωράει μπροστά. Η συμμετοχή των μεταλλεργατών στην ανάδειξη νέας διοίκησης στην εργατική τους οργάνωση, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, ξεπέρασε τα αναμενόμενα. Ενώ με την ψήφο τους θωράκισαν τα ταξικά χαρακτηριστικά του Συνδικάτου, δίνοντας στις ταξικές δυνάμεις της Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών, στην οποία επί χρόνια εμπιστεύονται την απόλυτη πλειοψηφία της διοίκησης τους, το ποσοστό του 85,1% (από 82%) που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές.

Η ψήφος των μεταλλεργατών δίνει ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, στέλνει το αγωνιστικό σύνθημα σε ολόκληρη την εργατική τάξη και αποτελεί σημαντική συμβολή στην υπόθεση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης, για την αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι ψηφίσαντες σε αυτές τις εκλογές ήταν 2.843, από 2.097 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες. Από αυτούς οι 2.421 μεταλλεργάτες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΑΕΜ, δίνοντάς της ποσοστό 85,1% διατηρώντας έτσι τις 18 έδρες στην 21μελή διοίκηση. Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συνεργασίας που είχαν κατεβάσει από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΟΑΚΕ και διάφορα άλλα συνονθυλεύματα στα οποία χωράνε από αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» μέχρι εργοδότες, πήρε 357 ψήφους από 333 που είχε συγκεντρώσει πριν και διατήρησε τις 3 έδρες της.

Σε ό,τι αφορά τους αντιπροσώπους, για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ψήφισαν 2.421 μεταλλεργάτες. Η ΑΕΜ πήρε 2.014 ψήφους παίρνοντας 21 έδρες από 18 που είχε. Η Δημοκρατική Συνεργασία πήρε 264 ψήφους και διατήρησε τις 3 έδρες της.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) ψήφισαν 2.674 και αυξήθηκαν συνολικά οι έδρες σε 27 από 21 που ήταν. Από αυτές η ΑΕΜ με 2.176 ψήφους πήρε τις 22 από 18 που είχε πριν. Η Δημοκρατική Συνεργασία με 274 ψήφους διατήρησε τις τρεις έδρες που είχε, ενώ το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ (ανεξάρτητη κίνηση) που «κατέβηκε» μόνο για την ΠΟΕΜ πήρε 165 ψήφους και 2 έδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ