Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Η πρόκληση θα πάρει απάντηση

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - εργοδοτών

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις μεθοδεύσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτές οι προκλήσεις και η επιθετικότητα της εργοδοσίας, που πάνε χέρι χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν και το ταξικό εργατικό κίνημα θα απαντήσει». Στην ανακόινωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ακόμα:

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δε θα ανεχτούμε ρυθμίσεις και συμφωνίες, που θα μειώνουν τις μέρες εργασίας, άρα και τα μεροκάματα, απαλλαγές ή μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, μειώσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να δώσουν αποφασιστική μάχη, για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, για να έχει επιτυχία η απεργία στις 10 Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Με όλους τους τρόπους, με την ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνα, των πυρήνων στους χώρους δουλειάς και με τη δημιουργία καινούριων για τη μαζική συμμετοχή.

Τα σωματεία να απευθυνθούν πλατιά στην εργατική τάξη, ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες, στους μετανάστες. Να συνεχίσουν τις συζητήσεις, τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και να βρίσκονται κάθε μέρα κοντά στους εργαζόμενους για να μην περνάει η λογική της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι: "όλοι μαζί να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση", "ας δεχτούμε αφαίρεση δικαιωμάτων, για να μη γίνουν απολύσεις". Να οργανώσουν την πάλη κατά των απολύσεων, του κλεισίματος επιχειρήσεων και της προστασίας των ανέργων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει την κάλυψη στην εργοδοσία για τις εκδικητικές απολύσεις αγωνιστών συνδικαλιστών (2021-10-09 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη μεγάλη διασπορά του ιού στους χώρους δουλειάς (2020-12-29 00:00:00.0)
Το δίκιο του εργοδότη παραμένει ισχυρότερο (2015-02-13 00:00:00.0)
Ξεκινούν την Κυριακή οι εκλογές (2012-05-18 00:00:00.0)
Στο δρόμο 17 εργάτες (2009-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ