Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ: «Νέα γενιά αγροτών στα "μπλόκα" συγκρούεται με τους "παραδοσιακούς" συνδικαλιστές» (τίτλος στην ΑΥΓΗ).

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ...ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ: «Τέλος στα καπελώματα» (ο αντίστοιχος τίτλος στο ΕΘΝΟΣ).

ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ: «Προβάλλουμε αιτήματα ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα όπως να μας δοθεί άτοκο 5ετές δάνειο (...) Οχι γενικά και αόριστα θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην ελεύθερη αγορά» (ο Γ. Ζαχαρίας, που αυτοσυστήνεται ως ακομμάτιστος αγρότης / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ: «Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των παράνομων παρακρατήσεων. Μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση του ΦΠΑ και επιδότηση για την αγορά αγροτικών μέσων και εφοδίων, με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα. Αποζημίωση στο 100% για τις ζημιές από ξηρασία, ακαρπία κλπ.» (μερικά από αυτά που πράγματι ζητάνε οι αγρότες / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: «Ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις το 1991, κατέχοντας την 7η θέση στον κόσμο ως προς το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της. Σήμερα κατέχει την 139η θέση και συνολικά μέσα στα χρόνια της αυτόνομης πορείας της Ουκρανίας το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων της μειώθηκε κατά 10-12 φορές και έγινε αιτία του ξεκληρίσματος του έθνους. Σήμερα η θνησιμότητα στη χώρα υπερβαίνει τη γεννητικότητα κατά δύο φορές. Μειώθηκε δραματικά η διάρκεια ζωής των ανδρών στην Ουκρανία κατά 16 έτη και των γυναικών κατά 13 έτη. Η Ουκρανία κατέχει πρώτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των φυματικών, την ασθένεια των φτωχών. Στην Ουκρανία κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο άστεγα παιδιά, αριθμός μεγαλύτερος από εκείνο του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου. Σε γενικές γραμμές στη χώρα καταγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας, πολύ πιο τρομακτικής από τον λιμό του 1930-1932. Κάθε χρόνο στην Ουκρανία πεθαίνουν σχεδόν 500.000 άνθρωποι. Μες στα χρόνια της ανεξαρτησίας, χωρίς πολέμους και επιδημίες, η Ουκρανία έχασε πάνω από 10% του πληθυσμού της, ή όπως δηλώνει η κρατική επιτροπή, πάνω από 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότερους απ' όσους έχασε στα χρόνια του πολέμου. Μείναμε μονάχα 46 εκατομμύρια» (ο Ουκρανός διδάκτωρ ιστορικών επιστημών Ε. Μπεζρόντνι / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ