Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΟΜΙΜΟ» ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ
Τρέφονται από τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, στη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Την υποκρισία της ΕΕ και την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων στους λαούς, όσον αφορά την επιβολή κανόνων στις εξαγωγές των όπλων της, ανέδειξε και κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του KKE Θανάσης Παφίλης.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του KKE, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στο σχετικό ψήφισμα, ανέφερε:

«Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΕ πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τη χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη της στρατιωτικής έρευνας, τη στιγμή που η πολεμική βιομηχανία της ΕΕ γιγαντώνεται και οι "νόμιμες" πωλήσεις των κάθε είδους όπλων που παράγουν αποφέρουν τεράστια κέρδη σε αυτές, τη στιγμή που η ΕΕ συνολικά στρατιωτικοποιείται συνεχώς, τη στιγμή που οι λαοί υποφέρουν από την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, στην οποία η ΕΕ συμμετέχει ενεργά μαζί με τις HΠA και το NATO, προκαλούν ειρωνεία η συζήτηση και το αίτημα που προβάλλεται για την έγκριση κοινής θέσης της ΕΕ και τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή του λεγόμενου Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΕ για τις εξαγωγές όπλων.

H όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ανταγωνισμών, η οποία θα επιταχυνθεί με την οικονομική κρίση του καπιταλισμού, έχει οδηγήσει στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, που έχει ξεπεράσει ακόμη και την περίοδο του "ψυχρού πολέμου". Από αυτή την άποψη, αποτελεί κοροϊδία και ψευδαίσθηση για τους λαούς η προσπάθεια επιβολής κανόνων στις εξαγωγές όπλων.

Είναι η ίδια η επιθετική πολιτική και η φύση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, όπως φυσικά και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που τρέφουν τόσο το "νόμιμο" όσο και το λαθραίο εμπόριο όπλων.

H απάντηση των εργαζόμενων της ΕΕ, πρέπει να είναι η πάλη κατά της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, του ευρωστρατού και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η πάλη συνολικά κατά της ΕΕ του πολέμου και των επεμβάσεων σε βάρος των λαών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολλά λεφτά... (2020-10-28 00:00:00.0)
«Οχι στην επιβράβευση της κατοχής» (2008-12-05 00:00:00.0)
Στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ σε βάρος των λαών (2008-07-15 00:00:00.0)
Οπλο στην επίθεση κατά των λαών (2008-06-07 00:00:00.0)
Επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς (2008-05-24 00:00:00.0)
Στήριγμα της τρομοκρατικής και δολοφονικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ (2000-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ