Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΕΕ - ΗΠΑ
Οπλο στην επίθεση κατά των λαών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στη συζήτηση σχετικού ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο

Την αντίθεση του KKE με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σχετικά με τη Διάσκεψη Κορυφής ΗΠΑ και ΕΕ», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής του KKE, το ψήφισμα αντανακλά τη στρατηγική σύμπλευση ΕΕ - HΠA και την ιμπεριαλιστική τους επίθεση εναντίον λαών και χωρών, με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», εκθέτοντας τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που εξαπατούν τους λαούς παρουσιάζοντας την ΕΕ σαν το αντίπαλο δήθεν «δέος» στις HΠA.

Στην παρέμβαση του ο Θανάσης Παφίλης υπογραμμίζει τα εξής:

«Οι ευρωβουλευτές του KKE καταψηφίζουμε το κοινό ψήφισμα γιατί:

  • Καλεί σε ενδυνάμωση της ιμπεριαλιστικής συνεργασίας HΠA - ΕΕ, μέσω και της ενίσχυσης του NATO, με στόχο τη χειραγώγηση και εκμετάλλευση λαών και χωρών.
  • Επιβεβαιώνει τη στρατηγική αντιλαϊκή συμμαχία ΕΕ - HΠA στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που όσο και αν τη διανθίζει με υποκριτικές επικλήσεις για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποτελεί παρά το πρόσχημα στον ανελέητο πόλεμο που από κοινού έχουν εξαπολύσει κατά των λαών.
  • Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές σε χώρες και λαούς, προετοιμάζει το έδαφος για νέες από κοινού με τις HΠA ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Με την τακτική των ίσων αποστάσεων στηρίζει ουσιαστικά τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και τα εγκλήματά τους σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τάσσεται υπέρ της συνέχισης της κατοχής του Ιράκ και του Αφγανιστάν, προτείνει πρακτικά μέτρα συνεργασίας HΠA - ΕΕ στο ευρωνατοϊκό προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου.

Το ψήφισμα αποδεικνύει γι' ακόμη μία φορά τη στρατηγική σύμπλευση ΕΕ - HΠA σε βάρος των λαών και εκθέτει τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που προσπαθούν να εμφανίσουν την ΕΕ σαν αντίπαλο δήθεν δέος στις HΠA».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ