Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέα αντι-ΠΑΜΕ κολεγιά

Για μια ακόμη φορά, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ) απέδειξαν πως αυτά που τους ενώνουν είναι πολλά και πρώτα απ' όλα η στρατηγική αντίληψη για το κίνημα και τους στόχους του. Στους εργατικούς χώρους που συνεργάζονται επίσημα, προστέθηκε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη (ΕΔΟΘ).

Την περασμένη Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με συμφωνία «κάτω απ' το τραπέζι» των δυο παρατάξεων, η ΠΑΣΚΕ έδωσε την ψήφο που έλειπε απ' τον ΣΥΝ για να εκλέξει 2η έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ), αλλοιώνοντας τη βούληση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε στο 6ο Συνέδριο της ΕΔΟΘ. Ετσι η ΠΑΣΚΕ (4 έδρες), μαζί με τον ΣΥΝ ελέγχουν την πλειοψηφία της 11μελούς ΕΕ.

Η κολεγιά αυτή έγινε για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της συμβιβαστικής τακτικής στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και αποκαλύπτει την επιζήμια για το κίνημα τακτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη που προσφέρει στον ένα απ' τους δυο πόλους του δικομματισμού.

Στην ίδια ρότα και οι δυνάμεις του αριστερού οπορτουνισμού («Παρεμβάσεις»), οι οποίες, αφού κατάγγειλαν τη θέση του ΠΑΜΕ για τα αντιπροσωπευτικά προεδρεία, πρότειναν την κοινή κάθοδο των παρατάξεων ΤΑΔΗΣΥ - ΣΥΝ - «Παρεμβάσεις», για να επιτευχθεί «η ανάκαμψη του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΔΟΘ»! Και αφού η ΤΑΔΗΣΥ δεν έκανε δήλωση αποκήρυξης του αντιπροσωπευτικού προεδρείου, απείχαν απ' τις διαδικασίες, συμβάλλοντας με την αποχή τους να πάρει η ΔΑΚΕ την 4η έδρα στην ΕΕ και να μείνει η ΤΑΔΗΣΥ με 1 έδρα. Οι μεταξύ τους συμφωνίες είναι αυταπόδεικτες. Οπως εμφανής είναι και ο τρόμος τους για το γεγονός ότι η ΤΑΔΗΣΥ αναδείχτηκε φέτος τρίτη δύναμη, ενισχυμένη και με σταθερή άνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ