Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαμηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ

Με τις μίζες, τις «χορηγίες» και τις ...«δωρεές» της «Ζήμενς» να αγγίζουν πλέον και τους δυο εταίρους του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ απέφυγε χτες να... αξιοποιήσει τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια για την προμήθεια εξοπλισμού από τη συγκεκριμένη εταιρεία από τη Ντ. Μπακογιάννη και τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, επέλεξε να μην αναφερθεί ονομαστικά στα δυο στελέχη της ΝΔ, αφού οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών αγγίζουν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με «χορηγία» της «Ζήμενς» προς τη νεολαία ΠΑΣΟΚ το 2003. Ο ίδιος μάλιστα επιχειρώντας προκλητικά να εμπλέξει όλα τα κόμματα με το «μαύρο χρήμα» που κατέληξε στα κομματικά ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε: «Το γεγονός ότι δεν έχω αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα είναι ακριβώς επειδή, όσα έχω πει, ισχύουν για πρόσωπα σε κάθε πολιτικό κόμμα»... Στη συνέχεια Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν απόλυτα τη θέση που από την αρχή πήρε πεντακάθαρα το ΠΑΣΟΚ (...) για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής».

Την ίδια στιγμή, που για μια ακόμα φορά πολιτικά πρόσωπα και οργανώσεις των δυο κομμάτων εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί. (...) Θέλουμε να βγουν όλα στο φως και για όλους. Οποιες επιταγές υπάρχουν, όποιοι κρυφοί λογαριασμοί, όποια άτομα, όποιες πολιτικές ή άλλες οικογένειες εμπλέκονται». Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση «να δεχτεί έστω και τώρα» τη σύσταση της Επιτροπής «για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα», ενώ αμφισβήτησε τη δικαστική διαδικασία που ακολουθείται, την οποία χαρακτήρισε «διάτρητη», και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, σε μια σειρά από μείζονα θέματα, αλλά και σε αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ