Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Νγκουέν Μινχ Τριέτ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Η επίσκεψη εντάσσεται στην περιοδεία του Προέδρου του Βιετνάμ, που ξεκίνησε στις 2 Ιούνη, από την Αυστρία, συνέχισε στη Νορβηγία και καταλήγει στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεων των αρχηγών των τριών κρατών.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, Νχαν Νταν, αναφέρεται ότι η Ελλάδα και το Βιετνάμ άρχισαν να έχουν διπλωματικές σχέσεις στις 15 Απρίλη του 1975. Ιδιαίτερη μνεία στο δημοσίευμα γίνεται και στις σχέσεις Βιετνάμ με το ΚΚΕ και στην ξεκάθαρη στήριξη του Κόμματος, προς το λαό της χώρας, με πληθώρα δηλώσεων, εναντίον των βομβαρδισμών των ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δεσμοί Ελλάδας - Βιετνάμ έχουν γίνει στενότεροι από 1998 και έπειτα οπότε και επισκέφθηκαν την Αθήνα ο πρωθυπουργός της χώρας, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νγκουέν Μανχ Καμ. «Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν σημειώσει», αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τις εμπορικές συναλλαγές να φτάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Αθήνα υποστήριξε και την υποψηφιότητα του Βιετνάμ, για τη θέση του μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεδομένου ότι το Βιετνάμ τον τελευταίο καιρό γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, σταθερότητα στην πολιτική και οικονομική κατάσταση, διευρύνει τις διπλωματικές του σχέσεις στη διεθνή κοινότητα και αυξάνει το κύρος του σε αυτή, οι επισκέψεις αυτές «αποσκοπούν στην προώθηση της φιλίας και της πολυεπίπεδης συνεργασίας, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας για την παγκόσμια ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος του σοσιαλιστικού Βιετνάμ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τη Δευτέρα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Συνάντηση με τον πρέσβη στη χώρα μας

Χτες Παρασκευή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Νγκιέν Βαν Ναμ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παραπέρα ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΣΔ Βιετνάμ. Παράλληλα, εκφράστηκε αμοιβαία εκτίμηση για τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ του ΚΚΕ και του ΚΚ Βιετνάμ και ανταλλάχτηκαν σκέψεις για την παραπέρα ανάπτυξη των ανταλλαγών και της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσκάλεσε αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ καθώς και στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ