Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ακόμη ένας μηχανισμός επέμβασης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την αντίθεση του KKE σε όσα προωθεί το «ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη Διαδικασία της Βαρκελώνης: Ενωση για τη Μεσόγειο», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως σημείωσε στην παρέμβασή του ο Θ. Παφίλης: «Οι ευρωβουλευτές του KKE καταψηφίσαμε το κοινό ψήφισμα γιατί στη βάση της Ευρωμεσογειακής Ενωσης δε βρίσκονται οι ισότιμες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τα κράτη της περιοχής, αλλά οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί της ΕΕ για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Τόνισε ότι «στόχος της ένωσης αυτής είναι η απελευθέρωση των αγορών, ώστε να προωθηθεί με καλύτερους όρους η διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η βελτίωση της θέσης τους στο μονοπωλιακό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των αγορών, την καταλήστευση των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής. Μέσο για την επίτευξη του στόχου αυτού θα είναι η ένταση των απειλών, των εκβιασμών, των πολιτικών, ακόμη και στρατιωτικών πιέσεων στα κράτη και στους λαούς».

Οπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «το ψήφισμα είναι αποκαλυπτικό. Πρωταρχικό στόχο της πολιτικής της Ευρωμεσογειακής Ενωσης θέτει την "εξαγωγή" από την ΕΕ δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες της Μεσογείου, πρόσχημα με το οποίο η ΕΕ νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές της παρεμβάσεις παντού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την προώθηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου HΠA - NATO - ΕΕ για τη "Νέα M. Ανατολή". Γι' αυτό και δεν αναφέρεται στην πσραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «οι λαοί δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το χαρακτήρα και τους σκοπούς της Ευρωμεσογειακής Ενωσης και πρέπει να την αντιπαλέψουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών σφαγέων των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας (2009-01-16 00:00:00.0)
Ισες αποστάσεις και ουσιαστική ανοχή στην ισραηλινή βαρβαρότητα (2009-01-16 00:00:00.0)
Υποκρισία για το Βιετνάμ (2008-10-23 00:00:00.0)
Καταψήφισε έκθεση της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών (2008-09-06 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο θεμελιώδη δικαιώματα (2008-09-04 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η επιθετικότητά της στις χώρες της Μεσογείου (2003-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ