Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυσπιστία για την «ανθρωπιά» των μονοπωλίων

Δυσπιστία εκφράζει η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην υποτιθέμενη «ευαισθητοποίηση» των επιχειρήσεων σε μια σειρά ζητήματα. Μέσα από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), η οποία αποτελεί στρατηγικό στόχο των επιχειρήσεων, το κεφάλαιο θέλει από τη μια να πετύχει «ταξική ειρήνη» κι από την άλλη να εισέλθει και να επενδύσει σε όλες τις πτυχές της ζωής. Αυτό φαίνεται από σχετική έρευνα ότι χρόνο με το χρόνο «ξεφτίζει» στη συνείδηση των εργαζομένων.

Τι θέλουν να πετύχουν οι επιχειρήσεις, αλλά μέχρι στιγμής «δεν τους βγαίνει» στο βαθμό που θα επιθυμούσαν; Οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι συγγενείς ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στους τόπους δουλειάς, να αναγνωρίσουν «καλή διάθεση» και «προσφορά» από μεριάς των επιχειρήσεων, επειδή για παράδειγμα αυτές χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαρτί! ΄Η επειδή μια τράπεζα είναι χορηγός σε μια εκδήλωση κι ας «γδέρνει» εκατομμύρια εργαζόμενους... Βέβαια, η υπόθεση της ΕΚΕ καλά κρατεί και θα ενισχυθεί στο μέλλον, αφού είναι ζωτικής σημασίας για το κεφάλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα - εργαλείο για τις επιχειρήσεις, ήταν μια προσφορά - μεταξύ άλλων - και κάποιων ΑΕΙ της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ